Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Dompel jezelf onder in de magische wereld van 1001-Nacht! Marokko betovert met zijn kleurrijke souks, geurige markten en prachtige bezienswaardigheden. Het land barst van de cultuur. Ontdek verrassend veel mogelijkheden, van een heerlijke strandvakantie tot een rondreis door het hele land. Laat je inspireren en ontdek deze bijzondere bestemming.

De perfecte combinatie

Er is geen land zo divers als Marokko. Of je nu langs de goudgele kust wilt surfen, de wonderlijke souks wilt ontdekken of wilt genieten van de prachtige natuur in het binnenland, Marokko biedt alles voor een heerlijke vakantie. Ook de Koningssteden zijn een bezoek waard. Boek een rondreis of ga zelf op pad met een huurauto om ze alle vier te bewonderen. Ontdek hier meer over de populaire steden als Marrakech, Essaouria en Taghazout!

Marrakech – de lifestylebestemming met de perfecte mix van traditie en moderniteit

Traditionele Marokkaanse architectuur gecombineerd met een bruisend nachtleven - dat is alleen in Marrakech te vinden. In de medina vind je met zijn verschillende souks specerijen, stoffen, tapijten en nog veel meer. De souks vormen een contrast met de moderne en op Europa geïnspireerde steden met luxe boetieks van grote merken, kunstgalerijen, moderne cafés en chique restaurants. Marrakech is een inspirerende stad die in de avond helemaal tot leven komt.

Marrakech souk

Foto: Marrakech, Marokko Wolfgang Hasselmann-Unsplash

Hoogtepunten Marrakech

Jemaa el Fna
Absolute nummer een highlight van Marrakech is het Jemaa el Fna-plein. Overdag een uitgebreide markt en 's avonds een levendig feest. Wandel tussen de slangenbezweerders en snuif de heerlijke geur van eten op, geniet van typisch Marokkaanse gerechten en shop de mooiste souvenirs. Na zonsondergang loopt het plein vol met trommelspelers, dansers en artiesten die de mooiste optredens uitvoeren. Een wonderlijke, magische wereld die je gezien moet hebben!

Koutoubia Mosque
Grenzend aan het Jemaa el Fna-plein vind je de Koutoubia Mosque. Dit is een van de grootste en beroemdste moskeeën van Marrakech. De torenhoge minaret van de moskee is vanuit de hele stad te zien en staat symbool voor de rijke geschiedenis en cultuur van Marrakech.

Jardin Majorelle
In de wijk Guéliz vind je de Jardin Majorelle. Deze blauw-groene tuin is ontworpen door een Franse kunstenaar en werd in 1980 opgekocht door modeontwerper Yves Saint Laurent. Vandaag de dag is het een ware trekpleister voor toeristen vanwege de fotowaardige spots met bankjes, fonteintjes, schitterende planten en prachtig tegelwerk.

 

Essaouria

Foto: Essaouira beach Peter Schulz-Unsplash

Essaouira - activiteiten aan het strand

Wie zin heeft in een tripje naar de kust kan terecht in Essaouria. Dit stadje is gelegen aan zee en biedt de ideale omstandigheden om de drukte van Marrakech even te ontvluchten. Je kunt heerlijk uitwaaien tijdens een strandwandeling, vis eten in een van de restaurants langs de boulevard en de vismarkt bezoeken. De souks van Essaouria zijn wat gemoedelijker en authentieker, veelal met kruiden en souvenirs.

Hoogtepunten Essaouira

Port & Medina Sqala
Een van de beste plekken om Essaouira te verkennen is bij de Port & Medina Sqala. Dit historische fort, dat dateert uit de 18e eeuw, is een populaire plek voor bezoekers om te genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de Atlantische Oceaan. Niet ver van de Medina Sqala zijn verschillende musea te bezoeken, waaronder het Sidi Mohammed Ben Abdallah Museum, waar traditionele Marokkaanse kunstnijverheid wordt getoond.

Vismarkten en keuken
Essaouira staat bekend om zijn verse zeevruchten en er zijn verschillende vismarkten. De vismarkt, gelegen in het havengebied, is een bruisend centrum van activiteit waar bezoekers kunnen zien hoe lokale vissers hun vangst van de dag binnenhalen. Bezoekers kunnen ook verse zeevruchten kopen op de markt en deze vervolgens laten bereiden in een van de vele nabijgelegen restaurants. Van gegrilde vis tot tajine van zeevruchten, bezoekers kunnen in veel van de restaurants genieten van een reeks traditionele gerechten die de lokale ingrediënten en smaken benadrukken.

Houtambachten
Essaouira is beroemd om zijn houtambachten, met name de marqueteriekunst. Bezoekers kunnen plaatselijke werkplaatsen bezoeken en zien hoe ambachtslieden ingewikkelde ontwerpen maken met een combinatie van exotische houtsoorten, waaronder Thuja. De stad heeft ook een bloeiende markt voor houtambachten, waar bezoekers unieke souvenirs kunnen kopen om mee naar huis te nemen.

Riads
Riads zijn traditionele Marokkaanse huizen die rond een centrale binnenplaats zijn gebouwd en er zijn er veel in Essaouira om uit te kiezen. Veel van deze riads zijn omgebouwd tot pensions en restaurants en bieden bezoekers een unieke culturele ervaring. Een verblijf in een riad is een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur en de traditionele Marokkaanse gastvrijheid te ervaren.

Taghazout

Foto: Taghazout, Marokko Louis Hansel-Unsplash

Taghazout - het Marrokaanse surfparadijs

Taghazout was ooit een slaperig vissersdorpje en is nu een moderne badplaats die een mekka is geworden voor surfers uit de hele wereld. Het ligt ten noorden van Agadir aan de Atlantische kust met adembenemende uitzichten vanuit het Arganbos dat erlangs loopt. Het zeven kilometer lange strand wordt begrensd door het Hoge Atlasgebergte, waardoor bezoekers een glimp kunnen opvangen van de diversiteit van de natuur.

Hier zweept de wind de Atlantische Oceaan op tot indrukwekkende golven die van deze legendarische plek sinds de jaren 1970 een surfersparadijs hebben gemaak. De beste golven zijn er van september tot april en er zijn genoeg surfclubs en surfshops die lessen en wetsuitverhuur aanbieden. 

Weg van het strand kunnen bezoekers de winderige straatjes met prachtige witte en blauwe gebouwen verkennen. De straatjes kronkelen naar het strand en zijn gevuld met winkeltjes, cafés en restaurants. Veel hotels en hostels bieden dagtochten aan naar de nabijgelegen Paradise Valley, een geheime oase in de uitlopers van het Atlasgebergte aan de Tamraght rivier met prachtige watervallen en zoetwaterpoelen gemarkeerd door kalkstenen kliffen.

Het hele jaar door een fijne reisbestemming

Een reis naar Marokko is het hele jaar door de moeite waard. De zomermaanden zijn bijzonder geschikt voor een strandvakantie aan de Atlantische kust. In het gebied van het Atlasgebergte in het binnenland worden de temperaturen bepaald door de hoogte. In de lager gelegen gebieden en in Marrakech kan het behoorlijk warm worden (tot 40°C), vooral in de midzomer.

Vraag je Travelizi reisbureau of zelfstandige reisadviseur voor de mogelijkheden van een stedentrip of rondreis door dit prachtige en vaak onderschatte land.

© 2024 - FTI Reizen Klik hier voor het aanbod van FTI naar Marokko

IZI