Visum en vaccinaties

Wat je moet weten


Eigen belang en verantwoordelijkheid

Wist je dat je zelf verantwoordelijk bent voor je paspoort, dat je aan de juiste toelatingseisen van een land moet voldoen en over de juiste vaccinaties dient te beschikken als je op reis gaat? Uiteraard ontvang je van je reisbureau en reisadviseur hierover de nodige informatie. Zij zijn niet voor de juistheid hiervan verantwoordelijk, dat ben je zelf. Vandaar dat het van belang is onderstaand toch even te lezen en bewust van te zijn.

Het is je eigen verantwoordelijkheid dat je over een geldig paspoort bezit (eventueel aangevuld met een noodzakelijk visum van het land dat je gaat bezoeken) en je er zeker van bent over de juiste vaccinaties te beschikken.

Paspoort
Je dient altijd een geldig paspoort of identiteitsbewijs bij je te hebben. Anders kom je niet ver! Ook moet dit, afhankelijk van welk land je bezoekt, een minimale geldigheid hebben. Bij veel landen moet je paspoort zelfs 6 maanden geldig zijn bij vertrek vanuit het vakantieland!  Check hier > zoek land > reischecklist  > reisdocumenten. Elk kind moet vanaf geboorte over een eigen paspoort bezitten. Check de site: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart

Reis je als eenouder met je kind(eren)?
Dan zal je de nodige papieren moeten bezitten en akkoordbevinding van de andere ouder voordat je op reis gaat. Check hiervoor de site
(www.defensie.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen)

Visum
Wees je ervan bewust dat de toelatingseisen per dag kunnen wijzigen. De informatie die je ontvangt kan dan ook zijn aangepast. Check deze enkele weken voor je vertrek zodat je de nodige stappen kan ondernemen. Check hiervoor de site https://visum.nl/.

Vaccinaties

Heb ik een vaccinatie nodig? Voor welk land? Dat verschilt per land. In de landenzoeker kun je vinden of je vaccinaties of inentingen nodig hebt voor jouw reis

Check het: Klik hier  Nodig? dan bieden 55 GGD locaties alle mogelijkheden om een afspraak te maken!

Nederland Wereldwijd

Reisvaccinaties
Op reis naar het buitenland? Dan heb je mogelijk vaccinaties nodig. Bijvoorbeeld tegen gele koorts, rabiës of DTP. Check het op Rijksoverheid.nl. Of bekijk het reisadvies van het land waar je naartoe gaat. Klik hier.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft per land 4 reisadviezen. Bij code groen zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met die in Nederland. Bij code geel moet u oppassen. Naar landen met code oranje of rood luidt het reisadvies om daar niet op vakantie te gaan. Lees hieronder de reisadviezen voor landen buiten Europa.

 

Photo by ConvertKit on Unsplash