onderwatermuseum

Algarve update

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Niet alleen in de zomer is de Algarve in Portugal zeer populair. Steeds meer wordt de regio bezocht in het voor en najaar. Zoek je een leuk hotel of andere accommodatie? Neem dan contact op met de vele reisadviseurs van Travelizi.

golfbanen

In de herfst en lente is het zeker aangenaam vertoeven in de Algarve. Ideaal dus om te gaan golfen en te genieten van het landschap. Of ontdek de prachtige stranden die de Algarve te bieden heeft want deze Zuid-Portugese regio is opnieuw verkozen tot de beste Europese strandbestemming.  Ook duurzame initiatieven worden verder ontwikkeld. 
Op zoek naar iets speciaals? Lees verder en ga kijken naar de eerste onderwater tentoonstelling gemaakt door de Portugese kunstenaar Alexandre Farto (ook bekend als Vhils). 
 

Uniek onderwatermuseum 
Wil je duiken combineren met kunst? Dat kan! De Portugese straatkunstenaar Vhils heeft een kunstmatig rif gemaakt van gigantische oude onderdelen van elektriciteitscentrales die niet meer in gebruik zijn. Op minder dan twee kilometer uit de kust van Albufeira nabij het strand van Santa Eulália kunnen duikers een onderwatermuseum verkennen met 13 kunstwerken. Vhils grootste zorg bij het project was om ervoor te zorgen dat het milieuvriendelijk bleef. Zo werden er onderzoeken uitgevoerd om de beste locatie te bepalen om de kunstwerken te plaatsen. Het doel is dat het 'kunstmatige rif' niet alleen een nieuwe toeristische attractie wordt maar dat de kunstwerken ook kunstmatig koraal worden. Omwille van wettelijke vereisten moeten alle bezoekers van het onderwater Art Reef worden begeleid door een gespecialiseerd bedrijf. Deze excursie kun je boeken bij 19 touroperators waaronder Dreamwave en X Ride. 
 

Beste stranden
De Algarve is voor de 10de keer verkozen tot beste strandbestemming van Europa door de World Travel Awards (WTA). Elk jaar worden deze prijzen uitgereikt om uitzonderlijke kwaliteit in de toeristische sector op het gebied van toerisme, reizen en gastvrijheid te belonen. De WTA awards worden beschouwd als de meest prestigieuze prijzen op dit gebied. Met maar liefst 200 kilometer kustlijn heeft de Algarve ontzettend veel te bieden. Van verlaten baaien tot grote stranden met diverse watersportactiviteiten. Dankzij de gouden zandstranden en het kristalheldere water is de Algarve dan ook een favoriete strandbestemming binnen Europa.

Pestana Vila Sol Golf & Resort
De Pestana Group  heeft nog een toeristisch complex aan haar portfolio toegevoegd  en is nu ook eigenaar van Vila Sol Golf & Resort hotel in Vilamoura. Dit exclusieve 5* luxe hotel beschikt over 2 internationaal gerenommeerde golfbanen met in totaal 27 holes. Het hotel heeft 189 kamers en biedt een breed scala aan voorzieningen. Het is een ideaal hotel voor iedereen die op zoek is naar een familievakantie waar je ontspant met golf, tennis of zwemmen. En voor de jongere gasten is er een Kids Club, speeltuin en speelruimte aanwezig. Het hotel wordt omringd door prachtige tuinen en meren. Elke kamer heeft ook een privé balkon.

Duurzame golfbanen
De minister van Milieu heeft investeringen aangekondigd in Vilamoura en Quinta do Lago, die zullen helpen om tegen 2026 bijna de helft van de golfbanen in de regio te irrigeren met gerecycled water. Men zal vooral het water uit afvalwater-zuiveringsinstallaties gaan gebruiken om golfbanen te irrigeren. Het doel is dat men de helft van de golfbanen in de Algarve hiermee kan irrigeren. Tegelijkertijd probeert men ook strenger toe te zien op het misbruik en de verspilling van water en mensen bewuster te maken goed om te gaan met water.

Hersteld duingebied 
Het duingebied van Meia Praia nabij Lagos is prachtig hersteld. Geconfronteerd met uitdagingen zoals schade veroorzaakt door ongereguleerde menselijke activiteiten, aantasting van het ecosysteem en de aanwezigheid van invasieve soorten, begon de gemeente aan een uitgebreid herwaarderingsproject. Invasieve soorten werden verwijderd, wandelpaden werden aangelegd en palissades werden geïmplementeerd om de duinen te beschermen. Hierdoor is de biodiversiteit in dit gebied hersteld en is er een zichtbare groei van de duingrootte. 

 

stranden

Deel dit blog overal