Strand Los Bichos Malaga

Beste stranden in Zuid-Spanje

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

De 8 beste stranden om te bezoeken in Zuid-Spanje

De glanzende Spaanse kustlijn is wereldberoemd om zijn mooie stranden, perfect om een ​​dromerige dag op een ligstoel door te brengen. Toch zijn ze niet allemaal hetzelfde. Hieronder beschrijven wij onze visie van de acht beste stranden in Zuid-Spanje, die elk met hun eigen karakter de geschiedenis en cultuur van hun unieke omgeving bespiegelen. 

Kinderen spelen op gezinsvriendelijke stranden omringd door overvloedige voorzieningen, terwijl elders hippe twintigers massaal naar surfparadijzen trekken. Buitenaardse watervallen stromen over verborgen baaien, bruisende stadsstranden contrasteren met opvallende architectuur en lokale delicatessen met zeevruchten worden geserveerd in de vele strandbars. De kusten in Zui-Spanje bieden voor elk type reiziger wat wils. 

Ontdek de acht beste stranden van Zuid-Spanje hieronder. 

Playa de Maro, Malaga

Het sublieme landschap van Playa de Maro is een van de favoriete en mooiste stranden van Spanje. Je vindt deze net buiten de plaats Nerja in de provincie Malaga. 

Voor de zwemmers of kajak-fans ga naar de etherische Maro-waterval en verken de opvallende rotsformaties van het strand. Snorkel te midden van koraalriffen en bloeiende scholen vissen in het kristalheldere water. Of ga hier lekker zonnebaden omringd door natuurlijke schoonheid. Aanrader: voor de vroege vogels is de zonsopgang op het strand van Maro echt bijzonder. 

Drankjes en maaltijden zijn verkrijgbaar in een café aan het strand, maar doe eens wat ander door te dineren in de oude binnenstad van Nerja, op slechts vijf minuten rijden, om het traditionele karakter en het schilderachtige van de stad te ervaren. 

Playa de Maro, Malaga

Playa Zahara de los Atunes, Cádiz

Een strand van zes kilometer als dat van Playa Zahara de los Atunes in Cádiz voel nooit druk aan. Via de prachtige zandduinen is het slechts kort lopen naar het strand en ontdek het rustige zand en het glasachtige turquoise water dat doet denken aan de Caribean.

Neem wel de tijd om de lokale Atlantische blauwvintonijn te proeven, beroemd om zijn rode vruchtvlees en ook wel ‘de ibérico van de zee’ genoemd, waarnaar het strand is vernoemd. 

Populaire activiteiten zijn hier windsurfen, kitesurfen en zeilen en voor elke beginner zijn er cursussen beschikbaar. In de zomer zorgen drie strandbars en twee restaurants voor hongerige zonaanbidders. Bij eb heb je de mogelijkheid om te kijken naar de gezonken overblijfselen van 'El Vapor', een oud stoomschip.

Zahara beach bij Cadiz

Playa de Nagüeles, Marbella

Op loopafstand van het centrum van Marbella vind je de exclusieve 'Golden Mile' van Marbella, het rustige strand Playa Nagüeles. Hier vind je alles waarom de bestemming luxe uitstraalt met vele bars, hotels, strandclubs en restaurants om luxe, lekker eten en waar je zelfs beroemdheden tegenkomt. 

Huur een ligstoel op het gouden zand en breng een heerlijke dag door met genieten van de zon tegen de dramatische achtergrond van de bergen van de Sierra Blanca. Het zand loopt langzaam af in ondiep water op dit strand zijn er strandwachten aanwezig. Jetskiën, paddleboarden en kajakken worden aangeboden, terwijl het water ideaal is om te snorkelen. Nagüeles Beach ligt tussen de oude binnenstad van Marbella en het blitse Puerto Banús. Als de avond valt, kun je door de smalle kronkelende straatjes van de oude stad slenteren en dineren op een bruisend plein, of je verkleden en naar Puerto Banús gaan voor cocktails en dansen.

Playa de Nagueles Marbella

Playa de la Malagueta, Malaga

Een van de populairste stranden van Malaga, Playa de la Malagueta, ligt op slechts een paar minuten van het centrum, maar strekt zich toch 1 km langs de kust uit. Het kalme, ondiepe water en het strand bieden een welkome afwisseling na een ochtend winkelen en genieten van de stad. 

De nabijheid van Malagueta tot het stadscentrum betekent dat er talloze voorzieningen in de buurt zijn, waaronder restaurants, winkels, bars en cafés. Na werktijd wordt het zand drukker, wanneer ook de lokale bevolking naar het strand gaat om te flaneren, te sporten of gewoon van de het weer te genieten. 

Playa de la Malagueta Malaga

Playa La Caleta, Cádiz

Het halvemaanvormige strand La Caleta biedt zonnebaden met een stukje geschiedenis. Dit stadsstrand is geliefd bij de lokale bevolking en grenst aan de oude stad. Het belichaamt de cultuur van Cadiz.

La Caleta ligt op het puntje van het schiereiland tussen de kastelen van Santa Catalina en San Sebastian en wordt sinds de Fenicische tijd gebruikt om boten aan te meren. De opvallende architectuur van de verdedigingswerken van Cadiz vormen een uniek decor.

Het strand is ook populair bij de lokale bewoners die zonnebaden, zwemmen en spelen. In de omgeving kunt u dineren in lokale restaurants, wat drinken in de strandbars en tot rust komen in de decadente spa's. Breng eens een bezoek aan de nabijgelegen flamencoclubs. 

Playa La Caleta Cadiz

Playa de Cabopino, Marbella 

Het strand Playa de Cabopino in Marbella staat regelmatig op de lijst van de beste stranden in Zuid-Spanje. Dit strand ligt namelijk in het natuurreservaat Dunas de Artola, een nationaal monument met prachtige zandduinen en veel groen.

Er zijn ligbedden te huur om extra van het heerlijke strand en het zeewater te genieten. In een van de drie populaire strandbars, waar 's middags vaak livemuziek wordt gespeeld, kan je heerlijk relaxen, lekker wat drinken en eten. 

Neem ook even de tijd te genieten van de beroemde duinen en de verhoogde promenades die met elkaar verbonden zijn. Je kan er ook een boot huren of boeken voor een dolfijnenspottocht. Houd er rekening mee dat hier ook een naaktstrand is.

Cabopino is een heerlijke plek voor een diner met uitzicht. Het kleine stadje kijkt uit over de jachthaven, met vele boten, een handvol restaurants, bars en winkels. 

Playa de Cabopino, Marbella

Playa de Valdevaqueros, Tarifa

Tarifa is de kitesurfhoofdstad van Europa, adrenalineverslaafden trekken massaal naar Valdevaqueros Beach vanwege het beroemde winderige weer, de diepe oceaan en de monstergolven. Maar niet allen de plek voor surfers, ook voor niet-surfers is het een ervaring om te zien wat er zo op het water zich afspeelt.

Geniet van de beginnende kitesurfers, windsurfers terwijl terwijl de gevorderden misschien deelnemen aan de vele wedstrijden van het strand. Ver weg van de oceaan beschikt Valdevaqueros over ruim vijf kilometer poederachtig wit zand, met in de verte de monumentale Punta Paloma-duin.

Het sfeervolle strand trekt vooral een jonger publiek die zorgen voor een ontspannen sfeer. In de strandbars kan je genieten van het uitzicht en heerlijke eten of en drankje. 

Playa de Valdevaqueros, Tarifa

Playa de Los Boliches, Costa del Sol

Aan dit strand vind je prima ligbedden, bediening en zijn alle voorzieningen aanwezig die het de perfecte plek maken voor een ​​ontspannen familiedag op het strand. Langs de roze betegelde boulevard vind je luxe strandbars. In oude vissersboten die in het zand liggen, vind je BBQ's met verse vis, waar je heerlijk van zal genieten.

Wil je actief zijn dan zijn er voldoende mogelijkheden van paddleboarden, parasailen en surfen op het strand, dat zich ruim anderhalve kilometer langs de beroemde Costa del Sol uitstrekt. Geniet ook eens van de verse zeevruchten in een strandbar of bestel een cocktail op je ligbed. 

Nadat de zon is ondergegaan, kan je de de kustweg oversteken en vind je daar een grote keuze aan restaurants van Mexicaans en Indiaas tot Grieks en Italiaans. Voor lekker eten kan je ook naar de mooie achterafstraatjes van Fuengirola wandelen.

Playa de Los Boliches, Costa del Sol

Ligt jouw hart in het zuiden van Spanje? Hebben wij één van jouw favoriete stranden gemist? Laat het ons weten in de reacties!

Kies hier uit de vele accommodaties die Travelizi en de reisbureaus en zelfstandige reisadviseurs je bieden.

Voorproeven? bekijk dan deze video.