Eurostar met Travelizi

In de zomer met de trein naar Zuid-Frankrijk

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Rechtstreeks met Eurostar Sun naar Zuid-Frankrijk

Je kunt ook met de trein naar Zuid-Frankrijk reizen. Dan ben je verlost van die ellenlange files rond Bordeaux of Orange en heb je ook niet te maken met stressvolle autoritten over de Boulevard Péroiphérique in Parijs. 

Met de Eurostar Sun reis je in de zomermaanden vanaf Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel-Zuid naar Valence, Avignon en Aix-en-Provence naar Marseille.

Je reist rechtstreeks en zonder overstappen, omdat de trein niet in Parijs stopt, maar om de Franse hoofdstad heen rijdt. Na Brussel is de eerste stop pas in Valence. Daardoor kun je met deze trein naar de Provence reizen. De reis van Amsterdam naar Marseille duurt exact 6 uur en 3 minuten. Vertrek ’s ochtends vroeg en je hebt al een late lunch of een vroege apéro in Marseille.

De Eurostar Sun rijdt van 1 juli tot en met 26 augustus 2024 zonder overstappen rechtstreeks naar Zuid-Frankrijk. In omgekeerde richting rijdt de trein van 8 juli tot en met 26 augustus 2024. Tickets voor de Eurostar Sun zijn vanaf 12 maart 2024 om 09:00 uur te boeken bij alle reisbureaus en zelfstandige reisadviseurs van Travelizi. Ook bieden zij in combintaie hiermee vele soorten van verblijf als hotels, appartementen en camping mogelijkheden in Zuid Frankrijk.

Met de Eurostar naar Frankrijk buiten de zomermaanden

Uiteraard kun je ook de rest van het jaar met de hogesnelheidstrein naar Zuid-Frankrijk, maar dan moet je wel overstappen in Parijs. In de lichtstad moet je met de metro, de RER, naar Gare du Nord naar Gare de Lyon reizen. Metrokaartjes kun je al kopen in het barrijtuig van de Eurostar. Dat scheelt je op Gare du Nord wachttijd voor de kaartjesautomaat. In Parijs brengt metrolijn D je van Gare du Nord naar Gare de Lyon. Die trip duurt 10 minuten.

Eurostar naar Disneyland Parijs

Met Eurostar naar Parijs of Disneyland

Museumpje pakken, shoppen of in de voetsporen van Emily Parijs ontdekken? Dan reis je natuurlijk met de trein naar Parijs. Vanuit Nederland kun je 10 keer per dag met de Eurostar naar Parijs. Vanaf Utrecht sta je in 3,5 uur in de Franse hoofdstad. Daar kan geen autorit of vliegtuig tegenop.

Ga je een weekendje naar Disneyland Parijs? Ook dan kun je met de Eurostar vanaf Amsterdam in 3,33 uur in Disneyland Parijs zijn. Je stapt voor de hoofdingang van het pretpark uit. Hoe comfortabel en snel wil je het hebben? De trein naar Disneyland Parijs rijdt van vrijdag tot en met maandag. Kinderen reizen met korting.

TIP: vraag naar de speciale pakketreis aanbiedingen van Travelizi inclusief treintickets, hotel of andere accommodatie en toegangstickets voor Disneyland Parijs.