New York City

Gratis leuke dingen doen in New York City

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Een bezoek aan de Big Apple brengt doorgaans wat financiële stress met zich mee, tenzij je weet wat de beste gratis dingen zijn om te doen in New York City. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bruist New York van leuke, gratis activiteiten die je niets kosten en waarmee je een groter budget overhoudt.

De Travelizi reisadviseurs hebben enkele van deze gratis activiteiten in kaart gebracht. Bijvoorbeeld voor restaurants , bars en gezellige hotelovernachtingen). Zin in een frisse neus? Ga naar een van de mooiste, lokaal bezochte parken van de Upper East Sides voor een ongerept uitzicht op de rivier en perfecte verborgen hoekjes om te picknicken – of steek de wijk Queens over voor een nog meer buiten de gebaande paden gelegen buitenervaring. Wil je ontdekken wat er nieuw is in de kunstwereld? Bezoek deze wijk in het centrum om de nieuwste galerijen te bekijken, die ook veel minder drukte beloven dan de populaire musea van de stad.

Of het nu meer jouw ding is om de nieuwste kunsttentoonstellingen te bekijken of te genieten van de zon aan de oceaan, New York heeft een gratis activiteit voor elk type reiziger. Nieuwsgierig? We hebben hier de beste gratis dingen om te doen in New York City verzameld.

Central park

Om die Nora Ephron New York-ervaring te krijgen, wandel je door Central Park terwijl je in de stad bent. Als je van de drukke trottoirs van 59th Street een massa groen in stapt, besef je nauwelijks wat er voor je ligt: ​​693 hectare aan kunstmatige tuinen, weilanden, bossen en heuvels. Als je alle paden van Central Park zou volgen, zou je 93 kilometer lopen. Onderweg passeer je sculpturen, bruggen en bogen, plus 21 speeltuinen, een winterijsbaan en zelfs een dierentuin. Maar je zou nauwelijks de vier grote verkeersaders door de stad opmerken, die slim verdwijnen in met groen bedekte tunnels. Breng uw parkroute in kaart en stop bij klassieke bezienswaardigheden in Central Park, zoals de Bethesda Fountain, Bow Bridge, Belvedere Castle en het Strawberry Fields John Lennon Memorial.

Brooklyn Bridge

Toen de Brooklyn Bridge in 1883 werd gebouwd – die zich 450 meter uitstrekte over de East River en Lower Manhattan met Brooklyn Heights verbond – was het de langste hangbrug  ter  wereld. Nu is het een historisch onderdeel van de skyline van New York City, waar het woon-werkverkeer eronder en het toeristische voetverkeer erboven wordt vervoerd. Staan voor bogen en rechthoeken met wolkenkrabbers van de stad die in de verte oprijzen, zal meteen een gevoel van grootsheid en kleinheid opwekken, waardoor het een van de beste gratis dingen is om te doen in New York.

Coney-eiland

Coney Island heeft de reputatie een circuswaardige toeristenval te zijn, en dat is precies wat het is. Maar u zult misschien verrast zijn door de ouderwetse charme van deze Amerikaanse stad aan het strand. U zult zeker onder de indruk zijn van het eten en drinken, vooral Totonno's Pizza, Gargiulo's en Coney Island Brewery. Lokale bewoners en toeristen hangen rond op het strand, eten ijshoorntjes op de boulevard en staan ​​in de rij voor de beroemde Cyclone-achtbaan. Het  strand , de promenade en plekken zoals die van Nathan zijn het hele jaar door geopend. Het pretpark zelf is seizoensgebonden. Evenementen zoals de jaarlijkse Mermaid Parade (hoe druk ze ook zijn) zijn de moeite waard om te bekijken vanwege de durf en theatrie die je nergens anders ter wereld kunt vinden dan op Coney Island.

De Hoge Lijn

De High Line is een perfect voorbeeld van waar New York City goed in is: oude ruimtes op een slimme manier ombouwen tot precies wat jij wilt dat ze zijn. New Yorkers kwamen aanrennen toen een 2,35 kilometer lange verlaten goederenspoorlijn op West End in Manhattan in 2009 werd omgevormd tot een verhoogd openbaar park voor gemengd gebruik. De High Line torent 9 meter boven de bruisende 11th Avenue uit en is een meesterlijk staaltje landschapsarchitectuur dat looppaden, banken en ligstoelen combineert met gras, vaste planten, bomen en struiken in perfecte, onverzorgde harmonie.

Washington Square-park

Als mensen kijken jouw sport is, dan is Washington Square Park jouw plek. Entertainment is een gegeven in deze intieme ruimte van nog geen 10 hectare, gevuld met carrièreschakers, muzikanten, artiesten, studenten, zonaanbidders, kinderwagens en algemene menigten Greenwich Villagers die wanhopig op zoek zijn naar een beetje frisse lucht. Neem de tijd terwijl je er doorheen gaat: pauzeer onder de Washington Arch, ter ere van de eerste president van het land (naar wie het park is vernoemd), en bekijk de lauwerkransen en ingewikkelde motieven die zich uitstrekken van de basis tot aan de sluitstenen, waarop twee adelaars zitten als constante wachters. Washington Square Park is het kloppende hart van deze levendige wijk in New York.

Union Square Greenmarket

Union Square is een plek van het volk, vergelijkbaar met de agora's van het oude  Athene  – en geen enkel aanbod van Union Square laat deze kwaliteit zo goed zien als de bruisende Greenmarket. Vanuit de staat New York, de Berkshires, New Jersey en Pennsylvania verkopen verkopers ambachtelijk brood, honing, verse snijbloemen, erfgoedvlees, gebak, seizoensfruit en -groenten, zowel gebruikelijk als ongebruikelijk, en nog veel meer. Mis de gratis evenementen niet, zoals signeersessies en meer: ​​er vinden dagelijks kookdemonstraties plaats in de marktinformatietent, er zijn seizoensgebonden pop-ups met bier en sterke drank, en het onderwijsstation biedt rondleidingen en proeverijen.

De Rockaways

Autochtone New Yorkers, transplantaties en oude bezoekers zijn het erover eens: de Rockaways bieden de beste ontsnapping van de stad als het gaat om zonovergoten stranduitstapjes. Hoewel het woon-werkverkeer lang kan duren, vooral vanuit de wijken in de bovenstad van Manhattan, is de beloning de moeite waard. Naast kilometerslange zandstranden zijn de Rockaways de thuisbasis van enkele van de leukste plekken van de stad om te drinken, van chique cocktailbars (hallo, Rockaway  Hotel ) tot grungy lokale trefpunten (we kijken naar jou, Connolly's Bar en Healy's Pub ). De Rockaways zijn ook een goede plek voor aspirant-surfers om te proberen een golf te vangen, vooral vanaf Beach 68-71, Beach 87 en Beach 91 – en zorg ervoor dat je tankt bij Tacoway Beach of met een lokaal geproduceerd drankje bij Rockaway Brewing Company , beide slechts een sprong, sprong en een sprong weg van het water.

Socrates-beeldenpark

De wijk Astoria in Queens biedt uitzicht op de waterkant, een park van bijna 60 hectare en misschien wel het beste Griekse eten van de stad. De wijk Astoria in Queens is ook de thuisbasis van het Socrates Sculpture Park, een 'gemeenschapsgerichte en toegankelijke kunstruimte gewijd aan het ondersteunen van kunstenaars' via openbare presentatie. Deze buitengalerij aan het water, opgericht in 1986 door beeldhouwer Mark di Suvero, biedt een platform van vijf hectare voor kunstenaars van alle faam, van opkomend tot gevestigde waarden. De meeste van de tentoongestelde werken van het park worden ter plaatse gemaakt, waardoor bezoekers in contact kunnen komen met lokale kunstenaars en de moeizame processen kunnen ervaren die worden gebruikt om de unieke installaties te creëren. Het beeldenpark heeft geen vaste collectie; alle tentoongestelde werken worden dus slechts tijdelijk getoond – wat betekent dat geen twee bezoeken waarschijnlijk ooit hetzelfde zullen zijn.

Staten Island-veerboot

We weten wat je denkt – Staten Island? Luister naar ons. Als u de veerboot van het eiland neemt, krijgt u niet alleen een gratis boottocht, maar krijgt u ook enkele van de beste uitzichten over Lower Manhattan. Gelegen op de hoek van South Street en Whitehall Street, heeft de aanlegsteiger onlangs een enorme gloed ondergaan, waardoor er talloze plekken zijn waar u een snelle snack (of een bruin zakje bier) kunt pakken voor onderweg. De veerboot vaart 24 uur per dag, zeven dagen per week en elke enkele reis duurt ongeveer 25 minuten. Voor degenen die willen genieten van een ontspannen boottocht, vermijd de spitsuren; de veerboot heeft de neiging erg vol te raken tijdens de pendelperioden.

Carl Schurz-park

Hoewel Central Park de neiging heeft om alle liefde te krijgen, is Carl Schurz Park misschien wel het best bewaarde geheim van de Upper East Side. Gelegen aan East End Avenue tussen 84th en 90th Street, herbergt deze oase van 14,9 hectare twee hondenrennen, een speeltuin, basketbal- en pickleballvelden en zelfs het burgemeestershuis (Gracie Mansion). De ligging aan het water van het park biedt een prachtig uitzicht op de East River en de Roosevelt Island Tramway, evenals op de Queensboro-, Triborough- en RFK-bruggen. In tegenstelling tot de majestueuze sfeer van Central Park, biedt Carl Schurz veel meer een buurtgevoel – en het beste van alles: mocht je nieuwsgierig zijn om Astoria, Long Island City of Brooklyn Navy Yard te bezoeken: de terminal van de veerboot aan 90th Street ligt precies aan de overkant van de straat. de rand van het park.

Chelsea-kunstgalerijen

Terwijl een aantal musea in New York gratis toegang bieden of betalen wat je wilt (The Met, Museum of Natural History, enz.), hanteren de meeste van de beroemdste plekken van de stad een of andere vorm van toegangsprijs; Gelukkig herbergt New York een overvloed aan kunstgalerijen die bezoekers gratis verwelkomen. Hoewel een handvol buurten robuuste kunstgalerieën biedt – denk bijvoorbeeld aan East Village en Upper East Side – is Chelsea veruit het meest synoniem voor gratis galerijhoppen. Voor de kunstliefhebber die het beste uit je budget wil halen, kun je beginnen met je gratis galerie-hoppen-tour op West 24th Street en je een weg naar het zuiden banen, om uiteindelijk je geknepen centen uit te geven in de Whitney – of gewoon de reis zonder uitgaven voortzetten door de straatkunst op de Bowery.

 

DOOR VICKI DENIG

Afbeelding verwijderd.6 september 2023