Son Bunyola Hotel

Het nieuwe Son Bunyola Hotel op Mallorca

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Het nieuwe Son Bunyola Hotel is een luxe toevoeging aan het hotel aanbod in Mallorca. 

zwembad

Het nieuwe Son Bunyola Hotel, met een 13e-eeuws torentje, een prachtig Mallorcaans ontwerp en omringd door het Tramuntana-gebergte, maakt indruk op iedereen die van echte luxe houdt.

Slechts op 40 minuten rijden vanaf de luchthaven van Palma  ligt het luxe hotel aan de noordwestkust van Mallorca, dicht bij de dorpen Banyalbufar en Esporles, op een UNESCO-werelderfgoedlocatie in het Tramuntana-gebergte.

Pittoreske kronkelende bergwegen brengen je naar het enorme privélandgoed van 1.300 hectare, en na verschillende haarspeldbochten, omlijst door de oceaan en bergachtige olijfbomen en wijngaarden, krijg je een kijkje in de grote 16e-eeuwse Mallorcaanse boerderij. Het staat bekend als een finca en is onder toezicht van Branson zorgvuldig gerestaureerd tot een boetiekhotel met 26 sleutels. 

De restauratie- en ontwikkelingswerkzaamheden zijn in 2021 begonnen en de ingewikkelde zorg en aandacht die aan de renovatie is besteed, is overal in het pand zichtbaar. Originele kenmerken zijn volop aanwezig, waaronder de historische olijfperserij, een middeleeuwse verdedigingstoren en een gerestaureerde trap, terwijl wand- en vloertegels zorgvuldig weer tot leven zijn gebracht. 

Alle kamers en suites zijn vernoemd naar lokale bomen, planten of dieren in het wild, en elk heeft een uniek kleurenschema, met gedempte blauw-, groen- en terracottakleuren die een serene oase creëren, ontworpen door de Mallorcaanse interieurontwerpspecialist Rialto Living.  

Ongeacht de kamer die je kiest, elke kamer voldoet direct aan alle verwachtingen en de kamers met uitzicht op de bergen beschikken over een patio, perfect om de torenhoge bergen te bewonderen. Er zijn acht suites, waarvan er één is gehuisvest in een 13e-eeuwse verdedigingstoren. 

In elke kamer zijn er tal van doordachte details om een ​​verblijf gemakkelijker te maken. Gasten vinden er stijltangen van GHD en rieten tassen gevuld met strandhanddoeken, een strohoed en espadrilles. De gratis minibars zijn goed gevuld met lokaal geproduceerde drankjes en snacks. De kamers zijn voorzien van prachtig textiel geproduceerd door de Eve Branson Foundation, die 25 Berbervrouwen ondersteunt in het Hoge Atlasgebergte, dicht bij het Kasbah Tamadot-terrein van Virgin Limited Edition. Zie hieronder enkele foto's van het Son Bunyola Hotel: 

Vraag de vele reisadviseurs van Travelizi naar de vele mogelijkheden.

de luxe suite
suites in de toren

Deel dit blog overal