Kerst in New York

Kerst in New York

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Kerstmis in de Big Apple

Ho ho ho – wanneer de kerstperiode nadert, wordt New York, de Big Apple, omgetoverd tot een zee van glinsterende lichtjes, prachtig versierde kerstbomen en overal kerst aanbiedingen in de winkels. Met speciale decoraties in de etalages vragen de winkels om extra aandacht van de koopgrage bezoeker die kerstinkopen moeten doen. Je voelt je bijna de kerstman zelf die op inkopen gaat. Een bezoek in de kerstweken(vanaf de Black Friday op de 4e vrijdag van november) voorafgaand aan de kerstdagen zelf, maken ook jouw kerstsprookje waar. 

Kerst in New York Travelizi

 

Kleed je warm aan voor kerstinkopen 

Omdat het weer in deze weken nogal verschillend is qua temperatuur zal je op je kerstbezoek aan de Big Apple van alle kleding markten thuis moeten zijn. Het kan nog wel eens koud zijn! Om te genieten van de fantastische sfeer en vele winterevenementen moet je klerenkeuze veelzijdig zijn want de temperaturen kunnen wisselen van herfst tot winterachtige temperaturen.

Het winkelplezier begint met Black Friday

Met de “Macy's Thanksgiving Day Parade” op de vierde donderdag van november. begint het kerstwinkelen. Deze parade staat bekend om zijn enorme ballonnen in de vorm van stripfiguren van Disney en andere bekende figuren, de vele muziekbands en grote spektakelstukken op feestwagens. Omdat de straten al snel vol lopen is ons advies wel minimaal de avond ervoor in New York te overnachten.

De parade, die je gewoon niet mag missen als je in deze periode in New York bent, start al in de vroege ochtend om 09.00u. in Central Park, voert langs de 6th Avenue richting het warenhuis van Macy's op Herald Square waar het eindigt. Dit is het begin van het winkel kerstseizoen waar alle winkels en warenhuizen de lokale inwoners en toeristen trekken met door kortingen, aanbiedingen en vooral schitterende versierde etalages. Alleen al het er langs lopen is een feest op zich. 

Kerst in New York Travelizi

 

Waar kerstshoppen in New York?

Het is geen toeval dat ook vele Nederlanders deze periode hun Sinterklaas inkopen juist nu doen. Vooral als het om kleding en andere modeartikelen gaat, kan je leuke koopjes vinden. Een bezoek aan de bekende warenhuizen Macy's, Saks Fifth Avenue en Tiffany & Co. zijn vooral een must.

Elk jaar wordt er met spanning uitgekeken naar de decoratie van de kerstetalages van het luxe warenhuis Saks, bekend om de mode-, lifestyle- en beautyproducten als sieraden en accessoires. Voor kerstcadeau ideeën biedt Macy's vele verdiepingen met cadeaus en je de kans hebt om de Kerstman persoonlijk te ontmoeten in Santaland. Met een bezoek aan Tiffany & Co. vind je de grootste keuze in goud en zilver tot glinsterende diamanten.

Bij de luxe warenhuisketen Barneys aan Madison Avenue wacht je altijd een heel bijzondere raamdecoratie, waar jaarlijks een bekende ster de decoratie mag doen. Kerstmarkten hoef je overigens niet te missen, in de Columbus Circle Holiday Market, aan de zuidkant van Central Park, vind een grote markt met vele kramen, kerstshows en gospelkoren.

Kerst in New York Travelizi

 

Kerst Musicals en meer

Ben je uitgeshopt? En wil je eens lekker genieten van een van de vele prachtige kerstmusicals, vergeet dan niet deze wel ruim voor aankomst te laten boeken. Ruim 40 grote theaters bieden in de aanloop naar Kerstmis indrukwekkende podiumspektakels. 

Naast het kerstshoppen is een bezoek de enorme New Yorkse kerstboom in het Rockefeller Center een must. De enorme New Yorkse kerstboom is niet alleen versierd met 45.000 LED-lampjes, maar heeft ook een indrukwekkende kerstster op de kroon. Ruim 25.000 Swarovski-kristallen maken de boomtop tot een absolute blikvanger.

Dat geldt ook voor de stijlvolle en beroemdste ijsbaan van de stad, vlak naast de indrukwekkende lichtboom. Afhankelijk van de weersomstandigheden vind je meer schaats- en wandelmogelijkheden in Central Park en Bryant Park. 

Maar New York staat nooit stil en de dag is zo gevuld. Bijvoorbeeld met een bezoek aan een van de vele musea, of verken de stad vanuit de lucht met een helikoptervlucht, met de vele 'hop-on-hop-off bus' en doe eens wat anders met een nachtelijk bezoek aan het Vrijheidsbeeld of het spectaculaire nachtleven van de stad!

Geniet vooral van de stad die nooit slaapt, waar je je nooit hoeft te vervelen. De reisbureaus en reisadviseurs van Travelizi weten de weg, kennen de leuke to-do's in New York en waar te verblijven. Vooral ook in deze periode is het aan te raden vooruit te boeken, dat geldt voor je vluchten, accommodaties en theaters. Zij zullen je trip naar New York compleet ontzorgen, zodat jij alleen hoeft te genieten.

Onze hotelkeuze in New York.

Travelizi