Foto: Kreta, Alexander Slash- Unsplash

Kreta biedt meer dan zon!

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Kreta biedt meer dan zon!

Kreta is een van de meest populaire zon eilanden in Europa. Niet voor niets wordt Kreta bezocht door toeristen komend uit de hele wereld. De belangrijkste reden van een bezoek zijn wel de zon en de heerlijke (zand)stranden en een prachtige natuur. Maar Kreta biedt veel meer! Wat? Dat lees je hieronder. 

Ons advies is dan ook wat meer van de vakantie te genieten door de zon af te wisselen met een bezoek aan de culturele en historische plekken die het eiland biedt. Omdat Kreta een mediterraan klimaat kent, betekent dit over het algemeen warme zomers en zachte winters.

 

Kreta’s bezienswaardigheden

Kreta is van noord tot zuid 260 kilometer lang en bij Ierapetra slechts twaalf kilometer breed. Met een oppervlakte van 8.350 kilometer is Kreta het grootste eiland van Griekenland. Met een weglengte van circa 400 kilometer zijn er vele mogelijkheden het land met de auto te doorkruizen. Het eiland wordt beheerst door een bergmassief dat over de lengte van het eiland loopt. 

Daarnaast zie je op je rondreis vele mooie zand- als kiezel stranden. Heerlijk weg van de massa kan je hier heerlijk relaxen en van het prachtige water genieten.

Kreta heeft zoveel facetten dat iedereen er wel iets van zijn of haar interesse zal vinden. Je vindt overal schitterende natuur, maar het landschap is nergens zacht en vriendelijk. 

Foto: Kreta, Arno Senoner- Unsplash

Het heeft een onvoorstelbare rijkdom aan bezienswaardigheden, waarvan de meeste eenvoudig bereikbaar zijn. Liefhebbers van natuur vinden hier talloze soorten planten die alleen op Kreta voorkomen. 

Voor wie van grotten houdt, de keuze is reuze. De achttien kilometer lange Samaria kloof, het langste ravijn in Europa en een aantal kortere maar niet minder spectaculaire ravijnen. 

Behalve de opgravingplaatsen van het Minoïsche tijdperk zijn er vele interessante overblijfselen van Grieks, Dorische en Romeinse steden en een overstelpend aantal Byzantijnse monumenten, waaronder meer dan duizend kerken en kapellen met onovertroffen muurschilderingen. Tussen het uiterste westen en oosten staan over het eiland verspreidt meer dan dertig imposante kloosters.

Foto: Kreta, Rethymnon, Leon Hard Nieder Wimmer, Unsplash

Zo ontdek je hoe de Europese cultuur tot bloei kwam, ten tijde van de Minoïsche beschaving, die zijn stempel drukte op de latere Griekse beschaving.

Neem plaats op de vele terrassen die je overal op het eiland vindt en maak op je rondreis kennis met het open en gastvrije karakter van de bevolking.

Foto: Kreta Chania,  Andreas Pajuvirta-Unsplash

Video: klik hier om te zien wat Kreta te bieden heeft.

Laat je goed voorlichten waar je het beste op Kreta kan verblijven en over alle mogelijkheden. Vraag de reisbureaus en zelfstandige reisadviseurs van Travelizi, want uit eigen ervaringen en kennis geven zij je alle advies.

Accommodaties Kreta: klik hier

Excursies en attracties: Klik hier