Kreta met Travelizi

Kreta, luieren of actief

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Kreta ideaal klimaat

Met zijn milde mediterrane klimaat is Kreta ideaal om te luieren op het strand. Dat het eiland ook actieve vakantiegangers blij kan maken, bewijst het nieuwe Iberostar Selection Creta Marine, dat in mei 2024 met vijf sterren wordt geopend. Het aanbod aan activiteiten en excursies is zeer veelzijdig en combineert perfect het luieren en actief zijn. 

In het fitnesscentrum van het vijfsterrenhotel staat de gasten een elliptische trainer, dumbbells, loopband en vele andere machines ter vrije beschikking. Of maak gebruik van de tennis-, beachvolleybal- en voetbalvelden of boogschieten mogelijkheden. Het hotel biedt ook prima omstandigheden voor watersportliefhebbers.
 

Boogschieten


Geweldige momenten voor watersportliefhebbers

Een groot pluspunt voor sportliefhebbers is de ligging direct aan zee en directe toegang tot drie exclusieve baaien. Voor watersportliefhebbers is er een speciale baai waar windsurfen, paddlesurfen, snorkelen en nog veel meer mogelijk zijn. De Egeïsche Zee beloont duikers ook met een spectaculaire onderwaterwereld.
 
Charmeoffensief tijdens een eilandexcursie

Op slechts een paar minuten van het hotel liggen verschillende charmante Kretenzische dorpjes die hun lokale gebruiken en tradities hebben behouden. Margarites, bijvoorbeeld, 15 kilometer ten zuiden van het hotel, is een van de belangrijkste centra voor aardewerk- en keramische kunst op Kreta. Hier werd ruim 3000 jaar geleden in de Minoïsche tijd, keramiek geproduceerd.

Rethymnon en Panormos

Het is ongeveer dezelfde afstand tot Rethymnon met zijn mooie Venetiaanse haven en het enorme fort dat de Venetianen hier bijna 500 jaar geleden bouwden ter bescherming tegen Turkse piraten. Ook het lange zandstrand en de vele restaurants en tavernes maken Rethymnon tot een aantrekkelijke bestemming. Ook in het vissersdorpje Panormos, slechts vier kilometer ten oosten van de Iberostar Selection Creta Marine, kunt u heerlijk smullen in de visrestaurants direct aan het water.
 

Iberostar Creta Marina

Wandelen met uitzicht: Door de ligging op een heuvel is de zee alomtegenwoordig in Iberostar Selection Creta Marine.

Informatie: vraag een van de vele reisbureaus en zelfstandige reisadviseurs van Travelizi naar de vele verblijfsmogelijkheden. Of klik hier voor prijzen en informatie. Helaas hebben wij nog niet hierbij de beschikking over de nieuwe foto's na de grootse verbouwing van het hotel en de faciliteiten.

Voorgenieten? bekijk dan deze video.

Just for you