Rome maar dan anders
Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Tours anders dan 'normaal'

Het is nu mogelijk* om met Travelizi op vele bestemmingen tours te boeken die anders zijn dan anders. Met gidsen die experts zijn op hun vakgebied en die de visie van het National Geographic vertegenwoordigen met ontdekken, natuurbehoud en educatie.

Elke bestemming heeft ongelooflijke verhalen om te ontdekken, vaak gebaseerd op de ongeëvenaarde inhoud en research van National Geographic. Met een tour van National Geographic open je deuren over de hele wereld en geeft je speciale toegang via haar connecties met wetenschappers, musea en meer.

Onder leiding van door National Geographic getrainde gidsen en lokale experts, geven deze tours je een dieper inzicht in een locatie en zijn mensen. Bijvoorbeeld 'Ontdek het Rome van Julius Caesar' en duik in het karakter en de carrière van Julius Caesar terwijl je iconische plekken in Rome bezoekt OF de 'Geschiedenis van wijn op de Canarische Eilanden'  OF Het 'Middeleeuwse Rhodos, ín een fototour waarbij je zelf het schilderachtige Rhodos vastlegt op de foto, samen met een door National Geographic getrainde fotogids. 

Zo gaan vele bestemmingen voor je open op een manier die alleen met een National Geographic tour mogelijk is. Leuk om je vakantie te verrijken op een andere manier dan 'normaal'. Interesse? neem dan contact op met een van de reisbureaus of zelfstandige reisadviseur van Travelizi.

*mogelijk om deze te boeken in aansluiting of tijdens een TUI-vakantie met Travelizi.

Foto Rome met dank aan Claudio-Hirschberger-unsplash

Voorbeeld van een National Geographic Excursie 

Inwijding in stokbrood en Éclair met een Franse meesterbakker 


Ontdek je innerlijke 'boulanger' in Didier Lavry's bakkerij in het 11e arrondissement van Parijs. Volg een praktijkles en leer de kunst van het maken en bakken van authentiek Frans brood en éclairs. Didier is een gepassioneerde en professionele bakker die al op jonge leeftijd wist dat hij voorbestemd was voor de bakkerswereld. 

Boulangerie Le Petit Mitron

Zijn bakkerij, Boulangerie Le Petit Mitron, ligt in het hart van Parijs - een familiebedrijf dat Didier's vaardigheden voor het maken van verrukkelijk brood en gebak laat zien. 
➡ Krijg inzicht in het belang van brood en gebak in het Franse culturele erfgoed: dit zijn typische symbolen van Frankrijk, vooral in Parijs.
➡ Sluit uw ervaring af met een glas champagne en neem uw brood en éclair mee naar huis, plus een herinneringsschort van de bakkerij.

Boek deze hier voor een stedentrip naar Parijs.

National Geographic-excursie: het onvertelde verhaal van Central Park 

Central Park New York

Central Park is een van de meest geliefde plaatsen van NYC om te bezoeken. Maar vóór de bouw van Central Park in 1858 was een gedeelte van zeven blokken langs de westelijke rand van het park de thuisbasis van Seneca Village, een Afro-Amerikaanse enclave die zijn bewoners een ontsnapping bood aan ongezonde omstandigheden en alomtegenwoordig racisme in Lower Manhattan, evenals een kans om eigenaar van onroerend goed te worden en een nieuwe gemeenschap op te bouwen. 

➡ Ontdek de geschiedenis van Central Park met een door National Geographic opgeleide gids die gespecialiseerd is in de Afro-Amerikaanse geschiedenis, tijdens een wandeltocht gericht op het Seneca Village-gebied.

➡ Kom meer te weten over de mensen die in een van de grootste gemeenschappen van Afro-Amerikanen in New York woonden.

➡ Onderzoek de creatie van Central Park vanaf het concept en ontwerp tot de implementatie.

➡ Bekijk de site van de archeologische opgravingen in Central Park en ontdek deze weinig bekende geschiedenis.

Boek deze hier voor een stedentrip naar New York

Foto: Central Park New York, Jermaine Ee op Unsplash

Klik en boek hier voor alle National Geographic excursies

Een groen en inclusief toevluchtsoord in Milaan 🌿

Uitgevoerd door Musement en ontworpen in samenwerking met National Geographic Expeditions, zijn er nu meer dan 40 Day Tours beschikbaar, in onze Travelizi reisbureaus en op bestemming. 

De Cascina Biblioteca is een 13e-eeuwse herenboerderij in een park dat nu wordt omringd door de buitenwijken van Milaan. De boerderij herbergt een sociale coöperatie die kwetsbare, kwetsbare en gehandicapte mensen helpt om te gedijen door betrokken te raken bij de dagelijkse activiteiten die komen kijken bij het runnen van een kleine boerderij, stallen, een trattoria en een bar. 

➡ Maak een riksja-tour door Cascina Biblioteca en het omliggende Lambro-park terwijl je gids uitleg geeft over de geschiedenis van de vereniging en de verschillende projecten die ze uitvoert.

➡ Ontmoet leden van de lokale gemeenschap, luister naar hun verhalen en help bij verschillende boerderijactiviteiten, van het bouwen van hekken tot het plukken van fruit of het helpen in de stallen, om te ontdekken hoe de waarde van duurzame landbouw binnen deze gemeenschap wordt gepromoot en benadrukt.

➡ Ontspan tijdens een lichte lunch of een aperitief geserveerd in de trattoria van Cascina, waar lokaal geproduceerde producten worden geserveerd.

National Geographic tours

 

Kreta, Kretenzische gastvrijheid op de boerderij

Nu bij Travelizi een lokaal bezoek aan een Kretenzische boerderij op Kreta. Kleinschalige familieboerderijen zijn een integraal onderdeel van het mediterrane dieet waar Kreta zo beroemd om is. Een lokale familie verwelkomt je in hun Mitato, een kleine boerderij, waar je wordt begroet met de oprechte warmte van de Kretenzische gastvrijheid. 💙

Maak kennis met de dagelijkse routine op de boerderij en krijg inzicht in het traditionele leven op het eiland.

➡ Leer meer over de lokale producten, de uitdagingen van de landbouw, de voordelen voor het ecosysteem en de hoop en zorgen van de familie.
➡ Word betrokken bij het dagelijkse leven van de boerderij - brood bakken, eieren rapen, dieren verzorgen, een Kretenzische maaltijd bereiden en ga zelfs mee op een exclusieve slakkenjacht, alleen aangeboden aan National Geographic reizigers.
➡ Geniet van een kookles van een traditioneel Kretenzisch recept terwijl je de lokale cultuur leert kennen door middel van folklore, luisteren naar lokale verhalen en liedjes.

Kretenzische gastvrijheid

Leuk om tijdens je zonvakantie op Kreta er een dagje uit te gaan. Vraag je reisbureau of zelfstandig reisadviseur van Travelizi naar de vele mogelijkheden van lokale activiteiten van National Geographic.