Nostalgies Tokio

Nostalgies Tokio

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Tokio

Nostalgische slokjes

Verblijf in het verleden terwijl je aan een reis begint om de charme van de schilderachtige, door een familie beheerde kissaten-coffeeshops en theesalons verspreid over Tokio te herontdekken.

In een tijd lang vóór de opkomst van trendy derde golf-coffeeshops en moderne cafés, zochten de inwoners van Tokio troost en cafeïne houdende gelukzaligheid in de geruststellende omhelzing van traditionele kissaten- theesalons en coffeeshops. Hoewel deze geliefde etablissementen vaak lichte versnaperingen en eenvoudige maaltijden aanboden, hadden ze een veel grotere betekenis in de structuur van de samenleving in Tokio. Ze dienden als levendige sociale knooppunten en brachten gemeenschappen bij elkaar.

Hoewel de bekendheid van kissaten in de loop der jaren is afgenomen, gedijt een handvol van deze tijdloze edelstenen nog steeds in het hart van Tokio. Als u deze heilige ruimtes betreedt, wordt u getransporteerd naar een tijdperk dat nog steeds in nostalgie is gegrift. De sfeer is een heerlijke tijdcapsule, waarbij de esthetiek en sfeer van weleer behouden zijn gebleven.

Hier wacht u de essentie van een ultieme koffie-ervaring. Proef de geur van vers gezette koffie, vakkundig bereid door gepassioneerde ambachtslieden die hun leven aan het ambacht hebben gewijd. Neem deel aan ongehaaste gesprekken, observeer de eb en vloed van het lokale leven en geniet van de warmte van echte menselijke verbinding.

Terwijl je door de straten van Tokio dwaalt en deze gerespecteerde etablissementen tegenkomt, zal je betoverd worden door hun blijvende geest. Ze zijn blijvende symbolen van traditie en bieden een onderbreking van het hectische tempo van het moderne leven.

Café Bach

Adres: 1-23-9 Nihonzutsumi, Taito, Tokio

Vervoer: station Minami-Senju (Hibiya-lijn), uitgang zuid

Openingstijden: 10.00 – 18.45 uur (vrijdag gesloten)

Gelegen in de buitenwijk Minami-Senju in het noorden van Tokio, is dit koffieparadijs er trots op dat al zijn bonen in eigen huis worden gebrand. Café Bach, een toegewijd specialist op het gebied van koffie, heeft de onderscheiding koffie te leveren voor de illustere G8-top die in 2000 in Okinawa werd gehouden – een historische gebeurtenis vereeuwigd op het Japanse biljet van ¥ 2.000. Bij deze gewaardeerde kissaten kunt u er zeker van zijn dat uw koffie-ervaring in deskundige handen is. Sinds de oprichting in 1968 levert Café Bach consequent zorgvuldig met de hand gedruppelde koffie met onwrikbare precisie, waardoor een opmerkelijk en tijdloos brouwsel wordt gegarandeerd.

Café Trois Chambres

Adres: Yuasa Bldg 2F, 5-36-14 Daizawa, Setagaya, Tokio

Vervoer: Shimokitazawa Station (Keio Inokashira, Odakyu-lijnen)

Openingstijden: dagelijks 09.30 – 20.00 uur

Trois Chambres, opgericht in 1980, biedt een oase van rust, schijnbaar ver verwijderd van de drukke straten van Shimokitazawa. Versierd met planken versierd met antieke kopjes, straalt deze kissaten een sfeer uit die je meeneemt naar een ander tijdperk. Boeiende gesprekken verlopen moeiteloos tussen de vaste klanten die zich rond de toonbank hebben verzameld, terwijl aan de hoektafels consequent mensen worden ontvangen die zijn ondergedompeld in de pagina's van een boeiend boek. Hier lijkt de tijd stil te staan. Geniet van de hemelse geneugten van hun verrukkelijke, zeldzame en gebakken cheesecakes, en wees gerust: de koffie wordt vergezeld door een gratis vulling.

Monozuki

Adres: 3-12-10 Nishiogi-Kita, Suginami, Tokio

Vervoer: station Nishi-Ogikubo (Chuo-, Chuo-Sobu-lijnen), uitgang noord

Openingstijden: dagelijks 11.30 – 20.00 uur

Van de vele kissaten-etablissementen in Tokio verdienen slechts een paar de onderscheiding echt. Genesteld in Nishi-Ogikubo voldoet deze bijzondere kissaten onmiskenbaar aan de criteria: glas-in-loodramen, antieke klokken en een rustgevende jazz-soundtrack die je meteen meeneemt naar vervlogen tijden. Monozuki, opgericht in 1975, heeft een heerlijk ongecompliceerd menu, met zwarte koffie als hoofdattractie. Het heeft bewondering gekregen van zowel lokale bewoners als voormalige Nishi-Ogi-ieten, die naar deze geliefde plek komen om te genieten van de smaken die doen denken aan de goede oude tijd.

Dit is een van de actieve excursie mogelijkheden in Tokio, Japan. Vraag ons naar de reismogelijkheden naar Japan.

Foto's met dank aan ICS, vraag de Travelizi reisadviseurs voor de mogelijkheden van verblijf en vervoer.

Cafe Beach Tokio