Luxe avontuur

Oman avontuur in luxe

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Zin in een avontuur in de woestijn?

Begin aan een 10-daagse expeditie van je leven door de grootste zandwoestijn ter wereld, geboekt met een beetje vijfsterrenluxe om je inspanningen te belonen.

Wandel in de voetsporen van nomaden, bedoeïenen en ontdekkingsreizigers en ontdek de grootte van Oman met wat een buitengewone reis belooft te worden naar de mystieke Rub' al-Khali-woestijn. Bekend als het 'The Empy Quarter', waarvan het grootste deel van zijn landmassa in Saoedi-Arabië, evenals Oman, Jemen en de VAE ligt, is dit het grootste ononderbroken zandgebied ter wereld. De prachtige gouden en rode zandduinen rijp zijn voor verkenning.

The Chedi Muscat

 

The Chedi Muscat

Als u echter van uw onverschrokken avonturen houdt, zal de 10-daagse Oman Expedition-tour de neiging hebben om al uw terug naar de natuur en vijfsterrenservicevereisten te brengen. Opgericht door The Canvas Club, een team van woestijnverkenners, neemt de expeditie gasten mee op een bloedstollende reis van 1.500 kilometer door de bergen, zandduinen en woestijn van The Empty Quarter, waarbij de mystieke schoonheid van het landschap wordt ontrafeld en het 'onbekende' van de aarde wordt blootgelegd.

De reis begint in Muscat, de hoofdstad van Oman, met een overnachting in The Chedi Muscat, gevolgd door een rit naar het ruige Jabal Akhdar-gebergte voor een Via Ferrata-ervaring op grote hoogte. Je wandelt ook door de bergen, bezoekt traditionele kleidorpjes en checkt vervolgens in bij het prachtige Alila Jabal Akhdar hotel op de klif, voor een avond vol astrologie en Arabische mythologie.

Dan begint je onderdompeling in de woestijn, met de overgang van de bergen naar de Sharqiyah-woestijn en een bezoek aan Wadi Hawer, voordat je doorgaat naar het exclusieve Canvas Club North Camp om te leren rijden en dune-bash door de woestijn. Je brengt de komende vier dagen door op een Rub' al-Khali-avontuur, kriskras door de duinen en kamperen op afgelegen locaties ver van de bewoonde wereld en lichtvervuiling, met als enige de sterren die je nacht verlichten.

Canvas Club South Camp

Op dag acht kom je aan in Canvas Club South Camp, gelegen in de buurt van een van de hoogste duinen in de hele regio, met een avond vol ontzagwekkende uitzichten als de perfecte afsluiting van je woestijnexpeditie. De komende twee nachten breng je in luxe door op je eindbestemmingen in de groene zuidelijke regio Salalah aan de pittoreske Alila Hinu Bay - een sereen toevluchtsoord om tot rust te komen en alle boeiende momenten van je woestijnodyssee opnieuw te beleven.

Vraag uw Travelizi reisbureau of zelfstandige reisadviseur naar de tientallen mogelijkheden voor een soortgelijke ervaring. Bovenstaande is slechts een voorbeeld.

IZI