La Digue Seychellen

Seychellen droomvakanties

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Seychellen droomvakanties

De Seychellen archipel met haar idyllische ligging in de Indische Oceaan biedt de perfecte mix van afgelegen stranden en levendig multiculturalisme.

Port Glaud Seychellen

FOTO: Port Glaud-philipp-oSerYIiik2U-unsplash

Genesteld in de Indische Oceaan, ten oosten van Kenia en ten noorden van Madagaskar, ligt een archipel van 115 eilanden die zo mooi is dat vroege Britse ontdekkingsreizigers dachten dat ze de Hof van Eden waren tegengekomen. Hoewel de Seychellen naar verluidt in 1502 voor het eerst werden waargenomen door de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, was er voorheen weinig of niets over bekend.

Hoewel afgelegen, trekken de eilanden bezoekers aan die op zoek zijn naar de ultieme romantische ontsnapping. Er zijn weinig plaatsen die meer geïsoleerd zijn dan deze eilandengroep.

De Seychellen hebben meer te bieden dan ongerepte stranden en helderblauw water. Naast de natuurlijke schoonheid en wilde dieren, heeft het hoofdeiland Mahé, de thuisbasis van de hoofdstad Victoria, prachtige 18e- en 19e-eeuwse Franse en Britse architectuur. Vanzelfsprekend geniet je overal van de ongelooflijke visgerechten en resorts.

Hilton Northolme Hotel in Beau Vallon

Foto: Hilton Northolme Hotel in Beau Vallon, Seychelles-datingscout-unsplash

Voordat je gaat

Het toerisme is nu de belangrijkste sector op de eilanden. Nederlandse paspoorthouders hebben geen visum nodig voor bezoeken van maximaal 90 dagen en kunnen bij aankomst een bezoekersvergunning krijgen, maar u moet wel een bewijs van retourvervoer, accommodatie-informatie en voldoende geld voor de duur van de reis kunnen tonen.

Wat neem je mee?

De Seychellen hebben een tropisch regenwoudklimaat met een aanzienlijke luchtvochtigheid die wordt getemperd door een verkoelende zeebries. Neem voldoende badkleding, loszittende kleding en schoenen met open neus mee, want een groot deel van uw tijd zult u hier op het strand doorbrengen. Wandelen is ook een populaire bezigheid, dus neem hiervoor de nodige schoenen. Het regenseizoen loopt van december tot en met februari.

Seychellen kust

 

Wat te zien

De tropische stranden zijn uiteraard de belangrijkste trekpleisters voor de Seychellen. Vele eilanden van de Seychellen liggen zo ver verspreid dat zij vrijwel onaangeroerd en zelden druk zijn. Het Anse Lazio-strand op het eiland Praslin is vooral beroemd om zijn helderblauwe water en inheemse takamaka- bomen.

Verder landinwaarts op Praslin ligt het natuurreservaat Vallée de Mai , dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze dichte jungle herbergt primitieve planten- en diersoorten die sinds de vorming van de eilanden geïsoleerd zijn gebleven. Probeer tijdens je bezoek een glimp op te vangen van de zwarte papegaai van de Seychellen, die nergens anders ter wereld te vinden is.

Het nabijgelegen eiland La Digue staat bekend om zijn prachtige strand van Anse Source d'Argent, waar u een kustlijn vindt die wordt omgeven door pittoreske granieten rotsblokken. Als je even weg wilt van het strand: de stad Victoria op Mahé is de thuisbasis van ongelooflijke architectuur, openluchtmarkten, musea en een bruisend nachtleven.

Deze prachtige eilanden zijn een van de meest onderschatte cruisebestemmingen ter wereld – met verlaten stranden en 150.000 reuzenschildpadden

Raffles Seychellen

Foto: Raffles Hotel Seychellen

Waar te verblijven

Hoewel er voordelige accommodaties aanwezig zijn, zijn de meeste in de categorie van luxe tot grote luxe. Onderaan deze blog hebben wij voor uw gemak een selectie gemaakt.

Wat geschiedenis

Het is niet bekend dat de eilanden van de Seychellen bewoond waren totdat de Fransen het gebied rond 1770 begonnen te koloniseren. In de loop der jaren ging de controle over de Seychellen over tussen de Britten en de Fransen, totdat het land in 1976 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië.

Tegenwoordig is het land nog steeds ongelooflijk multicultureel, waarbij de meeste Seychellen hun wortels terugvoeren tot vroege Franse kolonisten en Oost-Afrikanen die later naar de eilanden kwamen. Er is ook een aanzienlijke Zuid-Indiase en Chinese invloed op de culturele samenstelling van de eilanden, wat tot uiting komt in de visgerechten van het eiland. Specialiteiten zijn onder meer haaienchutney – gepureerde haai gekruid met bilimbi- sap – en ladob, weegbree gestoofd in kokosmelk en geserveerd als een zoet of hartig gerecht.

Hoe daar te komen

Door de ligging, zo’n 1.800 kilometer uit de kust van het vasteland van Afrika, zijn de Seychellen het beste per vliegtuig te bereiken. Reizen tussen de eilanden gebeurt doorgaans per klein vliegtuig of helikopter. Ook is er een veerdienst tussen de hoofdeilanden Mahé, La Digue en Praslin maar dit neemt veel tijd in beslag.

Bay Lazare


 Foto: Baie Lazare, Seychellen van Kevin Kyburz-Unsplash

 

Silverjet foto


Onze keuze uit het aanbod van onze reispartner Silverjet.

Constance Lemuria Resort      Deluxe
Praslin - Seychellen
Constance Lemuria ligt op de Seychellen, een van de mooiste eilanden ter wereld. De combinatie van luxe, de originele architectuur en de parelwitte stranden zijn ingrediënten voor een onvergetelijk vakantie.


Four Seasons Resort at Desroches Island      Deluxe
Desroches Island - Seychellen
In het Four Seasons Resort Seychellen op het eiland Desroches vindt u het perfecte vakantieparadijs. Elegante villa's in natuurlijke stijl creëren een gevoel van maximale privacy met optimaal comfort.

Anantara Maia Seychelles Villas      
Mahé - Seychellen
Het Anantara Maia Seychelles Villas in Mahé ligt op een unieke locatie aan een van de mooiste zandstranden van de Seychellen. Deze exclusieve privévilla’s zijn ideaal voor een intieme en zorgeloze vakantie dankzij de persoonlijke en uitmuntende service.

Four Seasons Resort Seychelles      Deluxe
Mahé - Seychellen
Het Four Seasons Resort Seychelles is hét tophotel van de hotelketen Four Seasons en bevindt zich op het hoofdeiland Mahé in de Petite Anse Bay. Het is smaakvol geïntegreerd in de tropische heuvels, de granieten rotsen en ligt aan een poederwit zandstrand.

Constance Ephélia Seychelles     
Mahé - Seychellen
Het Constance Ephélia Seychelles ligt op het hoofdeiland Mahé en biedt direct uitzicht op het Marine National Park van Port Launay. Het is gelegen aan twee van de mooiste stranden van het eiland en is omgeven door weelderige vegetatie.

Le Domaine de l'Orangeraie     Deluxe
La Digue - Seychellen
Le Domaine de Orangeraie op het eiland La Digue (Seychellen) ligt in een idyllische tuin met tropische vegetatie dat wordt afgewisseld met granieten rotsen.

Raffles Seychelles      Deluxe
Praslin - Seychellen
Raffles Seychelles is tegen de heuvels gebouwd met een sprookjesachtig decor van imponerende rotsformaties en ligt aan een lang zandstrand. Een ideale plek voor een ontspannen vakantie.

Hotel L' Archipel     Superior
Praslin - Seychellen
Hotel l’Archipel is een kleinschalig boutiquehotel met misschien wel een van de mooiste en rustigste privéstranden van Praslin direct voor de deur. De ligging aan de befaamde ruime baai van Côte d’Or, ingesloten tussen de groene heuvels en de zee, is de belangrijkste troef.

Six Senses Zil Pasyon      Deluxe
Felicite Island - Seychellen
Six Senses Zil Pasyon bevindt zich op het onbewoonde eiland Félicité op een van de eilanden in de Seychellen. Natuur en rust kenmerken dit geweldige resort.

Mango House Seychelles     
Mahé - Seychellen
De Mango House Seychelles op Mahé ligt aan de schilderachtige baai van Anse aux Poules Bleues, een beschutte baai met helder water en een wit zandstrand.

KLIK HIERNAAST Het pakketreizen aanbod naar de Seychellen inclusief vluchten vanuit Amsterdam of Düsseldorf is boekbaar op deze website of bij een van onze reisbureaus of zelfstandige reisadviseurs. 

De reisbureaus en zelfstandige reisadviseurs van de Coöperatie Travelizi geven u graag alle informatie voor uw luxe vakantie op de Seychellen. Vraag een offerte aan, maak een afspraak, bel of mail om uw wensen met ons te delen. Zo kunnen wij uw droomvakantie op de Seychellen tot in de puntjes op maat voor u regelen.

Dit artikel kwam mede tot stand door de journalist Steven Casale van het magazine Travel & Leisure

IZI