Korte en langere tours naar Machu Picchu

Staat Machu Picchu op jouw bucketlist?

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Als een van de nieuwe zeven wereldwonderen staat Machu Picchu bovenaan veel bucketlists. Bezoekers zijn verplicht om met een officiële gids binnen te komen in kleine groepen van maximaal 16 personen. Toegang is toegestaan in uurspecifieke tijdvakken en is beperkt tot vier uur.

Degenen die weinig tijd hebben, bezoeken de oude ruïnes vaak tijdens een dagtrip met de trein vanuit Cusco, maar de vierdaagse trektocht langs de legendarische Inca Trail is een andere populaire optie. Sommige meerdaagse touropties bezoeken ook andere regionale hoogtepunten, zoals het Titicacameer en het Amazone-regenwoud.

Machu Picchu

De verloren stad Machu Picchu is de beroemdste archeologische vindplaats in Peru en heel Zuid-Amerika. De verzameling tempels, terrasvormige heuvels en pleinen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, was ooit de citadel op de bergtop van het oude Inca-rijk. Het is nu misschien wereldberoemd, maar Machu Picchu heeft de mysteries achter de constructie, functie en uiteindelijke ondergang nog steeds niet onthuld.

Hoe daar te komen

De snelste manier om Machu Picchu te bereiken is met de trein (PeruRail of IncaRail) vanuit Cusco of Ollantaytambo, gevolgd door een korte busrit of steile wandeling vanuit de stad Aguas Calientes. Voor sommigen is het wandelen over de Inca Trail net zo goed een onderdeel van de Machu Picchu-ervaring als de ruïnes zelf. Dit drukke pad is niet de enige wandelroute; andere, zoals de Salkantay-trektocht of de Lares-route, bieden alternatieven buiten de gebaande paden.

Wanneer je er moet komen

In het hoogseizoen, tussen eind mei en begin september, kunnen in de Verloren Stad van de Inca dagelijks maximaal 2.500 mensen bezoeken. Juni, juli en augustus zijn de drukste en droogste maanden, terwijl januari de natste is en in februari de afsluiting van de Inca Trail. Lente en herfst vormen een mooie balans tussen aangenaam weer en beheersbare drukte.

Tips voor de Inca Trail-wandeling

Als je Machu Picchu-droomervaring het wandelen op de Inca Trail door de Heilige Vallei omvat, boek dan ruim van tevoren, want het aantal wandelaars is beperkt tot 500 per dag (inclusief gidsen en dragers). Dit moeilijke pad vereist een behoorlijke hoeveelheid fysieke conditie, vooral gezien de grote hoogte in het Andesgebergte. Gun jezelf minstens twee dagen in Cusco om te acclimatiseren en koop wat cocabladeren om te helpen bij hoogteziekte. Pak een paar wandelstokken - je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

Wat u moet weten voordat u vertrekt

  • Dit is een site die je zeker moet bezoeken voor geschiedenisliefhebbers en avontuurlijke reizigers.
  • Toegangskaarten zijn vroeg uitverkocht, vooral in de Peruaanse winter (mei tot september). Reserveer ruim van tevoren.
  • Alle reizigers moeten een erkende gids bezoeken.
  • Selfiesticks, statieven en kinderwagens zijn niet toegestaan op Machu Picchu.
  • De Inca-ruïnes bieden weinig schaduw, dus vergeet niet om zonnebrandcrème en een hoed mee te nemen.
  • Een van de meest iconische uitzichten van Machu Picchu is te zien vanaf de top van Huayna Picchu.
  • Verwacht een dagtour vanuit Cusco die meer dan 13 uur duurt.

Vraag naar de vele mogelijkheden van een individuele- of groepsrondreis bij een van de vele Travelizi reisbureaus en reisadviseurs.

Boeken: bij Viatours. Boek hier de vele mogelijkheden van dagtours tot meerdaagse reizen.

 Photo by Eddie Kiszka on Unsplash