Wintervakantie in Noorwegen met Travelizi

Wintervakanties in het Hoge Noorden

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Scandinavië wordt steeds populairder in de winter 

Het reizen naar het Noorden van Scandinavië zoals Zweden en Noorwegen, via de luchthaven 'Scandinavian Mountains' en naar diverse plaatsen in Fins Lapland: Kittilä, Ivalo, Kuusamo en Rovaniemi, worden steeds populairder. Niet bij de echte wintersporter die lange afdalingen en hoge bergen zoekt, maar wel door hen die van winterse activiteiten en de heerlijke rustige sfeer hierom heen. Waarbij het Noorderlicht als een echte bonus wordt beschouwd.

Komende winter komt daar het Finse Kajaani bij. Net onder Lapland, in de regio Arctic Lakeland in Finland. Een prachtige uitbreiding van het aanbod in actieve wintervakanties.

Ivalo Finland-norman-tsui-unsplash

Foto: Ivalo Finland-Norman Tsui-unsplash 

Finland winteractiviteiten

Zo zijn er in Kajaani alle zo geliefde noordelijke winteractiviteiten te vinden, zoals een huskytocht of rit per snowscooter en het noorderlicht zien. Het is gelegen in de ongerepte sneeuwzekere vlaktes met de grote bevroren meren in de regio Arctic Lakeland. Kajaani is minder bekend dan de plaatsen in het iets hoger gelegen Finse Lapland, maar heeft veel te bieden. Doordat het nog minder druk bezocht wordt, zijn de prijzen er zeer interessant. Het aanbod aan accommodaties varieert van houten cabins tot hotels met vele faciliteiten, gelegen in alle rust in het witte wonderland ofwel in een levendig dorp.
Wekelijks vliegt TUI fly komende winter van 17 januari tot en met 14 maart met een directe vlucht vanaf Amsterdam naar Kajaani. Maak hier kennis met alle wintervakantie mogelijkheden in Finland.
 

Noorwegen

Noorwegen Noorderlicht foto van Tomas Lipke Olu-Unsplash

Noorwegen

Door de goede vluchten naar de luchthaven Scandinavian Mountains, is er sinds afgelopen winter ook een grote keuze aan winterse vakanties naar Zweden en Noorwegen. In het Noorse Trysil vind je bijvooorbeeld 71 km skipistes, het grootste skigebied van Noorwegen, geschikt voor de beginnende en licht gevorderde wintersporter. Ideaal voor familievakanties ook omdat de activiteiten te combineren zijn met andere winteractiviteiten.

Zweden

Foto Hagfors Zweden van Pigoff-Photography-Unsplash

Zweden

In Zweden vind je rustige en brede pistes, zeer geschikt voor families met jonge kinderen. En voor langlaufers zijn er paden in overvloed. De accommodaties zijn van hoge kwaliteit en liggen dichtbij de pistes. Ook buiten de pistes is er genoeg te doen, denk ook hier aan een huskytocht of een sneeuwschoenwandeling bij maanlicht.


Je hebt een grote keuze uit pakketreizen, losse tickets en een achtdaagse excursiereis naar de nieuwe Finse bestemming Kajaani. Laat je wel goed voorlichten door de vele reisbureaus en zelfstandige reisadviseurs van Travelizi en TravelBy die je ook voor de wintervakantie volledig zullen ontzorgen. 

Wil je al zelf kennismaken klik dan op onderstaande links, dat maakt het zoeken een stuk eenvoudiger.

Finland

Noorwegen

Zweden

Travelizi