jezelf en bagage zelf inchecken

Online inchecken

makkelijk en snel


Eenvoudig online inchecken

Klik hier voor meer informatie over het gemak van zelf inchecken en bagage drop-off. Hierbij wordt de procedure op Schiphol als voorbeeld gebruikt, deze dient tevens goed als leidraad voor vele andere airports.
 

Incheck mogelijkheden van airlines

KLM vanaf 30 uur voor vertrek( 24 uur voor vertrek voor Amerika)

Transavia  vanaf 30 uur voor vertrek

TUI Fly vanaf 24 uur voor vertrek

Corendon Airlines vanaf 72 uur voor vertrek

Easyjet vanaf 30 dagen voor vertrek

Vueling vanaf het moment van reserveren

Ryanair

Zit uw airline hier niet bij? Klik dan hier om deze te vinden.

Vertrek je van een andere luchthaven?

Klik dan hier voor alle details

Meer informatie

Bij vele airlines is het mogelijk om je zelf online in te checken voor je vlucht. Dit kan vaak al vanaf enkele dagen voor vertrek, dit verschilt per airline. Online checken is erg eenvoudig: je gaat naar de specifieke website pagina hiervoor van de airline, vul de gegevens in die gevraagd worden zoals o.a. ook je boekingsnummer en je krijgt je boardingpass/instapkaart per mail. Voordeel: je vermijdt wachtrijen op de luchthaven en alleen je bagage hoef je nog af te geven bij de bagage drop off.

Het kan zijn dat bij bij het online inchecken er wordt gevraagd naar je paspoorten en andere documenten noodzakelijk voor je bestemming. Deze kan je tijdens het online inchecken uploaden. Waarna je direct boardingpass ontvangt. 

TIP: Controleer altijd goed of je persoonlijke gegevens zoals je volledige voornaam, achternaam, geboortedatum etc. van je documenten overeenkomen met je boekingsgegevens.

Het is bij vele bestemmingen niet mogelijk om online in te checken, dit zijn meestal verre bestemmingen. Vaak kan je wel stoelen reserveren, maar online inchecken voor de vlucht is niet mogelijk. Je moet dan dit activeren bij de incheckbalie waarbij je dan je boardingpass krijgt uitgereikt. Uitsluitend met deze boardingpass kun je door de paspoort- en veiligheidscontrole aan boord gaan.

Goed om te weten

  • Bij het online inchecken krijg je automatisch een stoel toegewezen. Wil je dat niet dan kan je dit tegen betaling wijzigen. Wijziging van je stoel kan nog tot maximaal 6-8 uur voor vertrek( afhankelijk van de airline) voor vertrek, als er stoelen beschikbaar zijn. Bij de incheckbalie is het niet meer mogelijk om je voorkeur door te geven.
  • Als het je niet lukt online in te checken ga dan ruim voor inchecktijd naar de balie van de airline. De informatie vindt je op de site hiervan.

Wijzigingen voorbehouden