Maleisie

Een jaar vol festiviteiten

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Overal ter wereld zijn er ergens ter wereld wel festiviteiten. Vraag je Travelizi reisadviseur naar de vele mogelijkheden om nog meer te genieten van je vakantie in dit prachtige land.

UNIEKE ERVARINGEN

 

Wie wil dat nu niet? Betrokken raken bij traditionele vieringen om van een onvergetelijke vakantie-ervaring te genieten, samen met de lokale bevolking. Van historische festivals tot verbazingwekkende natuurverschijnselen: hier zijn enkele van de meest opwindende evenementen ter wereld.

Januari: Maleisië

 

Op 25 januari 2024 komen de Batu-grotten in Maleisië tot leven met het Tamil Thaipusam-festival, een intense showcase van hindoeïstische toewijding. Op de soundtrack van felle drumbeats beklimmen toegewijden al zingend de geschilderde trappen van de grotten, versierd met pauwenverenversieringen en met ingewikkelde kavadi's in de hand , om boete te doen aan de hindoegod, Lord Murugan. In de omliggende straten bruist het van de markten waar bloemenslingers en verrukkelijke vegetarische gerechten worden verkocht. Als de avond valt, lichten de grotten op met talloze kaarsen, wat een surrealistische sfeer creëert. Door de overweldigende drukte en schokkende rituelen is het geen festival voor angsthazen, maar wij garanderen dat het een dag wordt die je nooit zult vergeten.

 

Februari: Vietnam

 

Tet Nguyên Đán, oftewel het Vietnamese nieuwe maanjaar (10 februari 2024), betekent dat je opnieuw moet beginnen en is het belangrijkste festival van het land. Bloemen vormen een centraal onderdeel van de festiviteiten en Ho Chi Minh-stad is gastheer voor Flower Street, een evenement met prachtige bloemen, kunstwerken en lichtshows dat enorme menigten trekt, terwijl geïmproviseerde bloemenmarkten in velden en wegen opduiken en de lucht vullen met heerlijke lentegeuren.

 

Maart: India

 

Na de sombere winter barst op 24 maart 2024 de lente los met een overvloed aan kleur, wat tot uiting komt in de levendige, geverfde poeders die tijdens het eeuwenoude Hindoefestival Holi worden rondgegooid. Verschillende delen van India brengen hun eigen regionale smaken naar Holi, dus afhankelijk van waar je naartoe gaat, zal de ervaring uniek zijn. Maar waar je ook gaat, meedoen is een must. Zorg ervoor dat je oude kleren inpakt: je kunt verwachten dat je van top tot teen wordt afgestoft in fel fuchsia, groen en geel.

 

April: Japan 

 

Geniet van het roze: kersenbloesemseizoen en de bezienswaardigheden van Tokio en Kyoto tegen een prachtige roze achtergrond. De etherische bloemen van sakura (kersenbloesem) kwamen van eind maart tot april tot leven op het Japanse platteland. Hanami (bloemen bekijken) , een viering van de krachtige maar vluchtige schoonheid van bloemen, is de traditie van samenkomen onder kersenbloesembomen om eten te delen, sake te drinken en van muziek te genieten.

 

Mei: Madeira

 

Het jaarlijkse bloemen festival (2 mei tot 26 mei) is een van de grootste evenementen van Madeira en mag je niet missen als je het eiland in de lente bezoekt. Verblijf in de pittoreske hoofdstad Funchal om het belangrijkste evenement van het festival, de Allegorische Bloemenparade, bij te wonen. De straten zijn gevuld met muziek, kleur en bloemengeuren terwijl een glorieuze parade van praalwagens voorbij trekt, begeleid door dansers en kinderen in met bloemen versierde kostuums.

 

Juni: Sydney

 

Je zult versteld staan ​​van Vivid Sydney, een jaarlijks evenement dat de stad van 24 mei tot 15 juni 2024 transformeert in een betoverende speeltuin van licht, kunst en muziek. Van de verlichte zeilen van het Sydney Opera House tot interactieve installaties door de hele stad , het is een visueel extravaganza als geen ander. Wandel langs de glinsterende waterkant en bekijk livemuziekoptredens – Written in the Stars, de grootste droneshow op het zuidelijk halfrond, is bijzonder indrukwekkend als de lucht oplaait in een betoverende lichtshow. Kom vroeg en bemachtig een plekje in de Opera Bar voor het beste uitzicht.

 

Juli: Washington DC, Verenigde Staten

 

Verbluffend vuurwerk, luidruchtige optochten en eindeloze barbecues: Onafhankelijkheidsdag in de VS is een groot feest en er is geen betere plek om dit te ervaren dan in de Amerikaanse hoofdstad. Het 446 hectare grote Amerikaanse National Arboretum en de National Gallery of Art Sculpture Garden zijn twee van Washington's beste buitenplekken om te bezoeken met 4 juli in gedachten. Verkleed je in rood, wit en blauw en maak deel uit van de Independence Day Parade op Constitution Avenue, waar een jubelende processie zich een weg baant van 7th naar 17th Street , met torenhoge ballonnen, levendige bands en opmerkelijke optredens van hoogwaardigheidsbekleders en beroemdheden.

 

Augustus: Tanzania of Kenia

 

Een miljoen kuddedieren, waaronder gnoes, zebra's, gazelles en antilopen, maken een verraderlijke reis van de Serengeti in Tanzania naar de Maasai Mara in Kenia ; het is een aanblik die ongelooflijk ontroerend is om te zien. Grote groepen dieren zoeken een veilige plek om de Mara-rivier over te steken, waarbij ze de wachtende leeuwen ontwijken en in het golvende, met krokodillen gevulde water stappen. Lees hier voor waardevolle inzichten over hoe u het meeste uit dit beroemde natuurspektakel kunt halen.

 

September: Zuid-Afrika

 

Gezegend met diepe wateren dicht bij de kust, is Hermanus een kleine Zuid-Afrikaanse badplaats met een enorme natuurlijke aantrekkingskracht. Terwijl ze de baai in zwemmen, zijn migrerende zuidkapers te zien vanaf stranden en kliffen. Het jaarlijkse Whale Festival van 28 tot 30 september 2024 biedt naast tentoonstellingen ook livemuziek, foodtrucks en een levendige straatparade. De stad heeft zelfs een eigen 'walvisomroeper' die een kelphoorn laat klinken als de walvissen zijn gearriveerd.

 

Oktober: Mexico
 

 

Het leven en de ziel van het feest: Dag van de Doden, Mexico
Mexico 's Dag van de Doden is verre van griezelig of macaber en is een levendig, suggestief festival om overleden dierbaren te vieren. Door het hele land vinden straatfeesten vol kleur, uitgebreide kostuums, schmink en verenhoeden plaats. Bied je eigen eerbetoon aan bij openbare altaren versierd met bloemen, kaarsen en zoete lekkernijen zoals suikerschedels, voordat je de hele nacht danst.

 

November: Thailand
 


Het Thaise Loy Krathong- festival (wat 'een mand laten drijven' betekent) is een viering van een nieuw begin en vindt plaats op 15 november 2024. Tijdens dit evenement worden sierlijk versierde manden van bananenbladeren met wierook en kaarsen losgelaten in meren, rivieren en kanalen bij het vallen van de avond. Overal in het land zul je zien hoe Thaise mensen hun respect betuigen aan de godin van het water, en de aanblik van duizenden fonkelende kaarsen die onder het maanlicht ronddrijven is betoverend om te zien. Voor een allesomvattende ervaring moet je je reis goed plannen en dit evenement combineren met het Yi Peng Festival in Chiang Mai op 22 november, waar talloze flikkerende lantaarns de hemel in stijgen.

 

December: New York

 

Kerst doorbrengen in New York is niets minder dan magisch. Van de iconische kerstboom van het Rockefeller Center tot de betoverende etalages voor de feestdagen langs Fifth Avenue: op elke hoek zijn feestelijke vrolijkheidsdekens te vinden. Trek je schaatsen aan op de Wollman Rink in Central Park, drink warme chocolademelk in Bryant Park en ga op zoek naar unieke cadeaus op de charmante markten. Het Radio City Christmas Spectacular met de wereldberoemde Rockettes is een show die je niet mag missen. Verblijf in The Plaza voor de volledige Home Alone 2: Lost in New York-  ervaring, inclusief een limousinerit (compleet met een kaaspizza) om de beroemde filmlocaties van de film te zien en een over-the-top ijsje dat zondag bij je thuis wordt bezorgd .

 

Geïnspireerd?
Als je tijdens je volgende vakantie ook wil genieten van een van deze festivals, praat dan met een van onze reisbureaus of zelfstandig reisadviseurs die hun advies delen en een naadloze reis plannen.

Met dank aan Kuoni.co.uk

 

Deel dit blog overal