Marokko

Lentekriebels?

Geschreven door blaricum@travelizi.nl

Lentekriebels?

Lentekriebels? na de winter er even uit? relaxen of actief? kort of lang? Hieronder hebben de reisspecialisten van de reisbureaus en zelfstandige reisspecialisten van Travelizi enkele suggesties verzameld. Op basis van de weersomstandigheden en reistijd tot circa 10 uur.

Maar waar ga je op vakantie in de lente? Skiën is nog steeds een optie, het tussenseizoen aan het strand loopt overal uiteen, van de Indische Oceaan tot het Caribisch gebied, en een groot deel van Europa begint weer te ontdooien. Bekijk voor meer inspiratie onze selectie van de beste plaatsen om te bezoeken in de lente.

Plaza Mayor

            Foto: Madrid- Plaza Mayor, Madrid-igor-oliyarnik-unsplash

Madrid, Spanje

Temperatuur in maart: 16°C hoog; 6°C laag
Seizoen: lente
Reistijd vanuit Amsterdam: 2 uur en 35 minuten

De grote zus van Barcelona werpt in maart haar winterhuid af. Wanneer de klok vooruitgaat, spoelt er als bij toverslag een golf van warmte door de stad en komt de stad weer los. De uitgestrekte parken van Madrid staan ​​in bloei en de lokale bevolking gaat de straat op om caipirinha's te drinken en te dansen tot het ochtendgloren. De temperaturen blijven rond de 20ºC (veel zachter dan de zinderende zomers van de hoofdstad), wat betekent dat u de galerijen van wereldklasse, belle-époque herenhuizen en designerboetieks kunt verkennen zonder te zweten. Er zijn geweldige traditionele tapas te verkrijgen, maar laat ook de tijd over om de nieuwere stijlvolle gastrobars van de stad te proberen. Plan daarna niets anders dan een siësta.

Waar te verblijven: Bekijk ons ​​overzicht van hotels in Madrid voor meer opties. 

 

Colouseum Rome

            Foto: Rome-Colosseum-mathew-schwartz-unsplash

Rome, Italië

Temperatuur in maart: 17° hoog; 6° laag
Seizoen: lente
Reistijd vanuit Amsterdam: 2 uur en 30 minuten

Het is de ultieme Europese stedentrip voor geschiedenisliefhebbers, fijnproevers en allround Italofielen. Als u echter nog de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude metropool moet afvinken , vermijd dan de drukke zomermaanden. Het uitgestrekte Forum Romanum, de Trevifontein en een groot deel van het Colosseum bieden weinig tot geen uitstel van de zon, dus frisse lentedagen zijn het beste. Bezoek de kathedraal, dwaal door lommerrijke parken terwijl de bloembedden bloeien en geniet van de beste pizzarestaurants van Rome. Wees voorzichtig met de timing; Als Pasen in maart valt, zoals in 2024, zal dat invloed hebben op wat er open is – en op wat echt heel druk is.

Waar te verblijven:  bekijk hier ons aanbod van accommodaties in Rome.

Lissabon

            Foto: Lissabon, Portugal- gina-unsplash

Lissabon, Portugal

Temperatuur in maart: 18° hoog; 10° laag
Seizoen: lente
Reistijd vanuit Amsterdam: 3 uur en 05 minuten

Naast de gebruikelijke selectie aan vakantietraktaties en snuisterijen, is het gebruikelijk om met pijnlijke been- en bilspieren uit Lissabon terug te keren. De Portugese hoofdstad staat niet voor niets bekend als de Stad van de Zeven Heuvels. Het bezichtigen van de topattracties tijdens verzengende zomers is een zweterige aangelegenheid, maar in de lente warmt het genoeg op om een ​​van de meest aangename Europese stedentrips te worden. Bewonder de Palácio Nacional da Ajuda, steek een kaars aan in de kathedraal van Santa Maria Major en dwaal door de Botanische Tuin van Lissabon voordat je een plekje langs de weg vindt voor de lunch. Trek 's avonds een lichte jas aan en ontdek het nachtleven van de stad via een kroegentocht door de Rua Nova do Carvalho (Roze Straat) of verzeker u van een plekje bij Red Frog, de enige bar in Lissabon die op de lijst met 100 beste bars ter wereld staat.

Waar te verblijven: bekijk hier ons aanbod van accommodaties in Lissabon

 

Donegal Ierland

            Foto: Donegal, Ireland-brian-kelly-unsplash 

Ierland

Temperatuur in maart : 12°C hoog; 8°C laag
Seizoen: lente
Reistijd vanuit Amsterdam: 1 uur en 40 minuten

Ierland is een van die zeldzame plekken die zijn reputatie volledig waarmaakt: ongelooflijk groen, winderig, ruig en – vaker wel dan niet – verwelkomd door regen. Wat is een betere tijd om te bezoeken dan in maart waarin een ode wordt gebracht aan St. Patrick, de 'Apostel van Ierland'? De wilde stranden van Donegal en de dreigende Cliffs of Moher zijn filmachtig mooi, en de elementaire, torenhoge rots van Kerry's Skellig Michael werd uitgekozen voor een centrale rol in Star Wars . Nergens is het gezelliger voor een pintje dan in de felgekleurde pubs van Galway (de Tigh Neachtain's met houten lambrisering is favoriet), het beste te combineren met de beroemde oesters van de stad aan de rivier. In Dublin zijn de havengebieden de laatste tijd van een vervallen tot een technologiecentrum geworden met leuke restaurants en pubs.

Waar te verblijven: bekijk hier onze accommodaties en mogelijkheden in Ierland. Vraag ons naar de rondreis mogelijkheden.

 

La Palma

            Foto: Vulcaan Cumbre Vieja La Palma-annie-knitter-unsplash 

Canarische Eilanden, Spanje

Temperatuur in maart: 21°C hoog; 15°C laag
Seizoen: lente
Reistijd vanuit Amsterdam: 4 uur en 30 minuten
 

Deze eilanden van Spanje voor de kust van Noord-Afrika zijn heerlijk om juist in het vroege voorjaar te bezoeken. De dagen worden langer en zonniger en er is geen teken van drukte van het hoogseizoen. Lanzarote met zijn prachtige stranden en de coole surfscene en de geweldige plekken om te verblijven, zijn een aanrader. Of geniet van de maanlandschappen van Tenerife en geïntrigeerd door de onbezongen Canarische Eilanden: een rondreis langs de witgekalkte renaissancepaleizen van Santa Cruz de la Palma, de diepe ravijnen van La Gomera en de slaperige vulkaankraters van Fuencaliente, badend in de vroege ochtendmist. 

Waar te verblijven:  bekijk hier onze accommodaties op de Canarische eilanden.

 

Etna Sicilië

            Foto: Etna - Catania-samir-kharrat-unsplash

 

Zuidoost-Sicilië, Italië

Temperatuur in maart:  18°C ​​hoog; 9°C laag
Seizoen:  Lente
Reistijd vanuit Amsterdam:  3 - 4 uur
 

Als je in maart en april op zoek bent naar de warmste plek in Italië , kijk dan naar het zuidoosten van Sicilië . Dit eeuwig ontzagwekkende eiland heeft de zonnigste stad van Europa in het moderne Catania en de populairste plek van Europa in het oude Syracuse. Hoewel er in maart weinig kans is op een hittegolf, heb je nog steeds acht uur zonneschijn per dag, en het gematigde mediterrane lenteklimaat is ideaal voor het verkennen van de barokke steden in de omgeving – Modica, Ragusa, Noto – en Griekse en Romeinse overblijfselen. Op warmere dagen herbergen de duinen en lagunes van het natuurreservaat Vendicari enkele van de beste (en rustigste) stranden van heel Italië , samen met een grote diversiteit aan vogels die in de lente uit Afrika terugkeren.

Waar te verblijven: bekijk hier onze accommodaties in Sicilië. 

 

Malaga, kathedraal en restaurants in midden van de stad

            Foto: Restaurants in Malaga rond de kathedraal- jesper-brouwers-unsplash

Málaga, Spanje

Temperatuur in maart:  19°C hoog; 9°C laag
Seizoen:  Lente
Reistijd vanuit Amsterdam:   3 uur 
 

In maart is Malaga al zonnig en warm genoeg voor T-shirts en strandspelletjes, al is het nog niet helemaal scorchio. Deze stad heeft de laatste tijd een soort renaissance ondergaan; het is niet langer slechts een vertrekpunt voor Marbella en andere badplaatsen, het is op zichzelf al een reis waard. Vanwege het jeugdige publiek en uitbundige eten en de creatieve scènes: bruisende, betaalbare restaurants zitten het hele jaar door vol met locals. In het centrum vind je de oude stad met vele galerijen en ambachtelijke boetieks op de pleinen en zijstraten, evenals een museum gewijd aan Malaga's beroemdste zoon, Picasso. Dan zijn er natuurlijk de stranden, die zich aan weerszijden van de stad uitstrekken met strandbars die dag en nacht maaltijden en dranken serveren.

Waar te verblijven: bekijk hier ons aanbod van accommodaties in Malaga.

 

Surfers paradise

           Foto: Essaouira, Marokko-peter-schulz-unsplash

Essaouira, Marokko

Temperatuur in maart:  20°C hoog; 14°C laag
Seizoen:  Lente
Reistijd vanuit Amsterdam naar Marrakesh:  3 uur en 50 minuten (direct)
 

Vanuit Marrakesh is het een paar uur rijden naar de kust voor de badplaats Essaouira, geschilderd in alle tinten blauw. De Atlantische branding en de brede zandstranden lokken surfers en de Boheemse sfeer brengt hippies. Hierdoor zijn er vele hippe galerijen, boetieks en kleine plekken om te verblijven en te eten. Als je wil ontsnappen van het bekende en een beetje buiten de platgetreden paden wil, is het zeker een bezoek waard.

Waar te verblijven:  klik hier voor de accommodaties

 

Sorrento

            Foto: Sorrento, -tom-podmore-unsplash

Sorrento, Italië

Temperatuur in maart: 19°C hoog; 13°C laag
Seizoen: lente
Reistijd vanuit Nederland: 2 uur en 30 minuten
 

Er is niets dat de stap zo levendig maakt als de aanblik van de glorieuze Amalfikust van Italië . Vooral in maart, wanneer de duizelingwekkende kronkels baden in dagelijks gemiddeld acht uur zon. Smalle, Romeinse steegjes met limoncello-kraampjes, de lokale sfeer en pastelkleurige huizen verwelkomen je hier hartelijk. Vergeet niet de Marina Grande, de oude vissershaven van de stad, te bezoeken voor leuke restaurants of een heerlijk wijntje. Geniet daar van het leven.

Waar te verblijven:  vraag ons naar de vele mogelijkheden.

 

Valencia centrum

           Foto: Valencia-jonny-james-M-unsplash

Valencia, Spanje

Temperatuur in maart: 19°C hoog; 7°C laag
Seizoen: lente
Reistijd vanuit Amsterdam: 2 uur en 25 minuten
 

De derde grootste stad van Spanje viert de lente in typisch vurige Spaanse stijl. Tijdens het Las Fallas-festival in maart, dat een week duurt, toont Valencia een groot aantal gigantische, satirische sculpturen van papier-maché die op de laatste avond  in vuur en vlam worden gezet. In de stad is er altijd wel wat te doen parades, muziek, vuurwerk, lichtfestival. Mooi te combineren met het bijna 3 km lange stranden en de levendige oude stad, de futuristische architectuur van de Stad van Kunsten en Wetenschappen, de opera en meer. Wil je meer ideeën, vraag ons wat leuk is om te doen in Valencia .

Waar te verblijven:  bekijk hier onze accommodaties in Valencia.

 

Fez, Marokko

            Foto: Fez-Marokko-carlos-ibanez-unsplash

Fez, Marokko

Temperatuur in maart: 21°C hoog; 8°C laag
Seizoen: winter
Reistijd vanuit Amsterdam:  circa 3 uur en 10 minuten
 

De keizerlijke Marokkaanse stad Fez is groter dan Marrakesh en staat ook op de eerste plaats vanwege zijn oprechte charme. In de medina uit de 8ste eeuw maak je een reis terug in de tijd naar 'geurige' leerlooierijen en verschrompelde kooplieden. Fez is minder een toeristisch circus dan zijn middeleeuwse rivaal. Ontdek zelf de vele mogelijkheden en restaurants en theehuizen op de lokale markt.

Waar te verblijven in Marokko:  klik hier voor de accommodaties
 

Uw keuze er niet bij?

Wat te denken van Bermuda, Puerto Rico, Vietnam, Japan, Sri Lanka of de Malediven? Wat verder reizen maar de lente is wel een prima periode om er van de vakantie te genieten.

 

  • Artikel CN Traveller-UK